Freebox: serveruppdateringar, välkomna förbättringar inklusive stöd för Samba v2 och v3

Freebox Pop

En uppdatering av Freebox Server är tillgänglig för alla Freeboxes som fortfarande marknadsförs av ISP. Det ger gränssnittsförbättringar, korrigeringar och kompatibilitet med Samba v2- och v3-protokoll.

Den 20 april 2021 distribuerade Free uppdatering 4.3.0 för Freebox-servern. Detta ger korrigeringar och förbättringar för Freebox Revolution, mini 4k, One, Delta och Pop.

Läs också:
OQEE by Free TV-appen är nu tillgänglig på Samsungs smarta TV-apparater (för Pop- och Delta-prenumeranter)

Samba v2 och v3 landar på Freeboxes

Freeboxar stöder nu SMBv2- och SMBv3-protokoll för fildelning. En nyhet som låter dig komma igång med de senaste operativsystemversionerna vad gäller kompatibilitet. Free tillkännager en prestandavinst på cirka 8 till 40 %.

Uppdateringen innebär också automatisk ändring av ogiltiga fjärranslutningsportar till delad IPv4. En funktion som hjälper till att förbättra hanteringen av nedladdningar och tillgänglighet i IPv4.

Gränssnittet har reviderats och borde vara mer praktiskt än den gamla versionen. Free har också lagt till ett alternativ för tillfälliga behörigheter i profiler.

Freebox samba v2 © Clubic.com

Läs också:
Gratis tar på Pro-marknaden: ny Freebox, icke-bindande och kan kopplas till mobilen

Hur får man uppdateringen?

Fjärranslutningsporten för HTTPS är nu publicerad i DNS så att applikationer kan nå boxen, även om porten ändras.

Bland korrigeringarna kommer tiden som visas i Freebox OS webbgränssnitt äntligen att vara korrekt. För Delta-modellen i synnerhet bör två framsteg noteras:

  • VM:er är bättre att starta om om disken de är på är långsam att starta;
  • Minskade effekten av en otidig återställning av anslutningen med en optisk switch när STP är aktiverat.

Användaren behöver inte ladda ner eller installera uppdateringen manuellt. Det är fortfarande nödvändigt att starta om Freebox Server för att ändringarna ska beaktas av din hårdvara.

Källa: Fri

Relaterade Artiklar

Back to top button