Freebox Fax-tjänsten är över (men det borde gå bra)

freebox

Dåliga nyheter för Freebox-prenumeranter som var fans av denna gamla goda “fax”.

Faktum är att gruppen kommer att avsluta denna tjänst från och med den 30 november.

Faxen på gratis, det är över!

Det fanns en tid i det förflutna då företag (och vissa privatpersoner) använde fax, denna teknik som enligt den officiella definitionen omvandlar bilden av dokument till elektriska impulser för att överföra dem till en mottagare via en linjetelefon. Den senare får då ett dokument som är helt identiskt med det som “faxades” några sekunder tidigare av avsändaren. Idag är denna tjänst nödvändigtvis föråldrad (och i några år redan i verkligheten), men var fortfarande tillgänglig på sidan av Free.

I Freebox-abonnentutrymmet var det faktiskt fortfarande möjligt för några dagar sedan att aktivera “Faxtjänsten” genom att generera ett dedikerat nummer. Den franska gruppen har dock precis indikerat att den senare inte längre är med i spelet, och alla de som förrän nu inte hade aktiverat nämnda tjänst har inte längre möjlighet att göra det. De som däremot hade genererat ett faxnummer via sin Freebox kommer att kunna fortsätta använda tjänsten några månader till, fram till den 30 november närmare bestämt.

På detta datum kommer Free definitivt att avsluta sin faxtjänst, som då inte längre kommer att vara tillgänglig, oavsett om du tidigare har aktiverat tjänsten eller inte. Om du är en gratisprenumerant kommer du sannolikt att få ett e-postmeddelande som varnar dig om slutet på “Faxtjänst”, vilket dock inte borde störa ditt dagliga liv.

Om samma ämne:
Gratis: hur kommer den nya kontohanteringsappen att se ut?

Källa: Freebox universum

Relaterade Artiklar

Back to top button