Free lämnar officiellt börsen (och driver upp aktiekursen)

Xavier Niel © Gratis

Iliad är redo att lämna Börsen. Xavier Niel har samlat tillräckligt med rösträtt genom att köpa tillbaka aktier för att starta avnoteringen.

Xavier Niel lyckades med sin operation. Financial Markets Authority (AMF) har meddelat att entreprenören nu äger 96,58 % av kapitalet i Iliad, Frees moderbolag. Detta kommer att tillåta honom att officiellt dra tillbaka sin grupp från börsen eftersom den är i direkt och indirekt besittning ” av minst 94,17 % av rösterna “.

Läs också:
Iliad köper den polska operatören UPC Polen

Gratis går med på off-list SFR

Innan detta massiva aktieåterköp ägde Xavier Niel 70,6 % av kapitalet och 78,7 % av rösterna i Iliad. Varje aktie köptes tillbaka till ett pris av 182 euro och värderade därmed bolaget till 10,85 miljarder euro.

Iliad hade regelbundet häcklats på aktiemarknaden i flera år och borde återfå viss stabilitet genom att lämna de spekulativa finansmarknaderna. Och som det påminner om Huvudstadär telekomgrupper för närvarande undervärderade av marknaden, särskilt i Europa, i förhållande till de vinster de genererar.

Patrick Drahi hade också tagit bort Altice Europe från betyget i början av året. Han förklarade sedan att gruppen bättre kunde fokusera på långsiktiga mål, utan att behöva uppnå kortsiktiga kvartalsmål som kan komplicera implementeringen av strategier.

Källa: Huvudstad

Relaterade Artiklar

Back to top button