Frånvaro av iPhone 14 mini: du kan fortfarande dra nytta av det lilla formatet hos Apple

iPhone 13 & iPhone 13 minitest © © Pierre Crochart för Clubic

Om iPhone 14 överger 5,4-tumsformatet är det fortfarande möjligt att erbjuda dig en iPhone i miniformat.

iPhone 12 mini och iPhone 13 mini kan ha sina supportrar, men marknadstrenden har låtit dödsstöten för den kompakta smartphonen.

Ett kompakt format som konsumenterna undviker

Vi visste det redan i några månader, Apple formaliserade parallellt med sin Keynote-presentation av iPhone 14 försvinnandet av miniformatet.

Nyheten är uppenbarligen inte en överraskning. Om många hade trott vid lanseringen av iPhone 12 mini 2020 (som författaren till hans rader) att den kompakta smartphonen skulle förföra många konsumenter, så var det inte det.

Vissa klagar, ibland högljutt, över den ständigt ökande storleken på smartphones på sociala nätverk, men det är tydligt att majoriteten av allmänheten vänder sig som en man mot enheter med en skärmstorlek större än 6 tum.

Enligt siffror som släpptes av analytikerföretag tidigare i år, stod iPhone 13 mini bara för 3% av den totala iPhone-försäljningen, ett löjligt betyg för en tillverkare som Apple. Iphone mini är också de mest drivna av onlinesäljare och operatörer med kampanjer, ett annat omisskännligt tecken på att försäljningen av dessa enheter aldrig har tagit fart.

iPhone 13 mini håller i några månader till (och utan ökning)

iPhone 14 tar därför den motsatta vägen med utseendet på iPhone 14 Plus i år, en variant av Apples konsumentmodell med en 6,7-tumsskärm.

Tillverkaren måste dock ha några lager att sälja eftersom deras onlinebutik uppdaterades på kvällen den 7 september och iPhone 13 mini är fortfarande tillgänglig för försäljning. Enheten finns i de sex färger som vi känner till och i tre versioner 128, 256 och 512 GB lagringsutrymme.

iPhone 13 mini har inte drabbats av den kraftiga prishöjningen som nya iPhones upplever i år. Standardversionen börjar alltid på 808 euro, medan de två högre versionerna faktureras 929 euro respektive 1 159 euro.

Om du vill byta till detta format, vänta inte för länge. Det är troligt att Apple kommer att behålla sin enhet i bara ett år till, för att erbjuda en mer attraktiv katalog i dessa tider av ekonomisk kris och innan de slutgiltigt stoppar produktionen.

iPhone 13 & iPhone 13 mini-test: förbättrade foton och ökad batteritid

Efter en 12:e generation rik på nya funktioner, ska vi förvänta oss något av iPhone 13? Vi vet att Apple tenderar att sprida sina största ansträngningar över två eller till och med tre år. Men tillverkarens löften under sin sista keynote misslyckades inte med att få oss att vattnas i munnen. Anledningen ? Inse: iPhone skulle äntligen bli hållbara smartphones.
Läs mer

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button