Franska säker meddelandehantering Olvid blir öppen källkod

Olvid fångar meddelanden © Alexandre Boero för Clubic

Olvid
den meddelanden
säker instant, har precis löst ett problem som den anklagades för: applikationen är nu öppen källkod.

För nästan ett år sedan upptäckte vi Olvid, ett säkert meddelandesystem (som hävdas “det säkraste i världen”) som inte kräver skapandet av ett konto och inte kräver personlig data eller något annat nummer. telefon för att fungera. Efter att ha fått två säkerhetscertifieringar på första nivån från ANSSI, visum som är svåra att få, har Olvid tagit ett nytt steg genom att öppna källkoden för sina Android- och iOS-meddelandesystem på Github-plattformen.

Olvid, allt större trovärdighet

Vissa skeptiker som bad Olvid att bevisa sin goda tro genom att låta dem komma åt källkoden för applikationen borde kunna ha fullt förtroende för franska meddelanden. Tillhandahållandet av källkoden är ofta ett avgörande steg för att definitivt fastställa dess trovärdighet som en säker meddelandeklient. Det är nu gjort.

Olvid hade redan banat väg i den här riktningen genom att lansera sitt eget bug-bounty-program, som går ut på att lägga sina iOS- och Android-infrastrukturer i händerna på etiska hackare, så att de kan spola ut eventuella brister och kompenseras för sina (s) upptäckt(er).

Om Olvid-applikationen har en betald del som är ganska dedikerad till proffs, förblir den, i enlighet med dess ursprungliga löfte, alltid gratis. Utbyte av skriftliga meddelanden är obegränsade, liksom bilagor av alla slag.


Det säkraste meddelandesystemet i världen är franska: här är Olvid! (Intervju)

Uppstartschefen Thomas Baignères, som Clubic träffade, har för avsikt att konkurrera med WhatsApp, Signal eller Telegram på marknaden för säkra snabbmeddelanden.
Läs mer

Källa: Olvid

Relaterade Artiklar

Back to top button