Franska Pixii marknadsför sin nya avståndsmätare och anslutna kamera

Ny Pixii-kamera © Pixii

Den första Pixii-kameran, som lanserades 2020, har gjort sig ett namn på nischmarknaden för digital kameror
avståndsmätare. Idag är Besançon-tillverkaren tillbaka med en ny modell. Anmärkningsvärda uppgraderingar inkluderar en 26 MP APS-C-sensor, interaktiv sökare, USB-C-port och upp till 128 GB lagringsutrymme.

Goda nyheter för fotoentusiaster: även om den är effektivare kostar Pixii A1571 mindre än den första modellen av namnet.

Läs också:
Pixii: den franska fotografiska revolutionen?

Många tekniska framsteg…

Den nya CMOS-sensorn har en upplösning på 26 Mp (6244 x 4168), mot 10 Mp för den tidigare modellen. Den är baserad på en BSI-bakbelyst arkitektur (baksidan upplyst), effektivare för att fånga ljus, även för bilder med vidvinkel eller svagt ljus. Känslighetsomfånget är förstärkt i varje ände, det sträcker sig från 160 till 12 800 ISO.

Det optiska siktet visar nu digital överlagringsinformation. Slutartid, bländare, exponering eller till och med vitbalans, fotografen kan kontrollera och justera många parametrar utan att behöva ta ögat ur sökaren – tillräckligt för att erbjuda en mer uppslukande upplevelse.

Ny Pixii-kamera - sökare © Pixii

Den nya modellen har bytt ut mikro-USB-uttaget mot ett USB-C. Denna anslutning, mer solid och effektiv, förbättrar tiden för att ladda och överföra filer.

Lagringen förblir integrerad i moderkortet, men Pixii är nu kompatibel med GPR-komprimeringsformatet (en förlängning av DNG-formatet), vilket utökar dess maximala kapacitet. Toppmodellen har 128 GB flashminne, eller upp till 3 600 RAW DNG-filer.

Läs också:
Leica lanserar en smartphone i Japan, men den är mindre ny än du kanske tror

…Finns till ett mer överkomligt pris

Om fallet har sett många förbättringar har priset sänkts. Standardmodellen på 8 GB kostar 2 999 euro (mot 3 480 euro för den första versionen), medan 128 GB-modellen kostar 3 540 euro.

Denna lilla pärla tillverkad i Frankrike behåller sin avancerade positionering, men är fortfarande mer tillgänglig än sin tyska konkurrent Leica. Den vänder sig till passionerade fotografer och proffs som vill återupptäcka sensationerna och kvaliteten på filmen, utan att förlora den interaktivitet som digitala erbjuder.

Pixii A1571 är tillgänglig för förbeställning från 30 september.

Fotoguide: siktning, sensor, zoom, typer av enheter… Vi berättar allt!

Nödvändig utrustning om någon, digitalkameran (APN) har invaderat hem. Vårt förhållande till fotografi har till och med utvecklats avsevärt de senaste åren i och med demokratiseringen av smartphones och sociala nätverk.
Läs mer

Källa: Pixii

Relaterade Artiklar

Back to top button