France TV, TF1, behöver vi verkligen en “elväderrapport”?

Our Planet TF1 © © TF1

Efter France Télévisions är det TF1:s tur att avslöja sin ” klimatplan “.

Och detta kommer att gå genom olika medvetandehöjande åtgärder, inklusive en “el väderprognos”.

Efter strandvädret, elvädret

För några dagar sedan fick vi veta att France Télévisions skulle sätta upp piktogram för att uppmuntra tittarna att anpassa sin elförbrukning efter tillgängliga reserver. Idag är det TF1:s tur att presentera sin klimatplan.

Liksom France Télévisions har TF1 slagit sig ihop med RTE (Réseaux de Transport d’Electricité) för att sända på skärmen nivån på tillgänglig el i landet. Som en “klassisk” väderprognos kan regionerna dekoreras i tre färger, grönt, orange och rött, för att indikera en normal, spänd eller mycket spänd elektrisk nivå. Fransmännen kommer sedan att uppmanas att dämpa sin konsumtion, särskilt mellan 08.00 och 13.00 och mellan 18.00 och 20.00.

För TF1-gruppen är detta
att presentera olika åtgärder för att öka medvetenheten om klimatkrisen, och detta kommer också att innebära ” bra gester förklaras under gruppens olika väderrapporter. Genom varumärket “Notre Planète” kommer TF1 även att sända reportage och andra ämnen relaterade till den ekologiska omställningen som t.ex. Augmented Earth, CQFD, 20.00 svarar dig Var Positiv påverkan.

TF1 lovar att en kommitté av experter från alla samhällsskikt kommer att ansvara för att föra sina kunskaper till journalister för att fördjupa behandlingen av ett ämne och kommer att uppmanas att ingripa i nyheterna, på uppsättningen på LCI eller på TF1 Info.

Och du, vad tycker du om denna “elväderprognos” som snart kommer att sättas upp?

Källa: Erbjud Media

Relaterade Artiklar

Back to top button