France Télévisions kommer att lansera linjära och gratis streamingkanaler

TV TV fjärrkontroll © Pixabay

Marknaden för gratis streaming finansierad genom reklam ser “SNABB”-kanalerna ta fart och France Télévisions vill dra nytta av detta.

Gratis videostreaming fortsätter att växa. France Télévisions-gruppen, som är på jakt efter möjligheter kring uppkopplad TV, har meddelat att de har nått en överenskommelse med SoFast, innehållsaggregatorn, som kommer att hjälpa den att skapa flera så kallade “FAST”-kanaler, gratis för allmänheten, men med reklam.

Den SNABB TV-möjligheten

Du kanske nyligen har hört talas om FAST-kanaler, en akronym för Gratis reklam som stöds streaming-tv. Utöver denna term, som kan verka obskyr, finns det gratis men annonsstödda streaming-tv-tjänster. Bland de mest kända är Pluto TV, Molotov, Rakuten TV, IMDbTV eller Samsung TV+.

Dessa kanaler fungerar på samma princip som linjära kanaler men skapas från kataloger med on-demand-innehåll, för att bättre möta allmänhetens behov och därmed skapa programscheman och tematiska kanaler.

France Télévisions, som vi sa, ser det som en möjlighet, därav avtalet som slöts med SoFast, som kommer att ta hand om skapandet av kanalerna, som vi inte är medvetna om för tillfället: och antalet, och teman. SoFast såg i alla fall också en möjlighet där: “ deras framgång kommer att bli vår framgång, eftersom vi uteslutande arbetar på intäktsdelningsbasis “, förklarar chefen och medgrundaren av företaget, Yanaï Arfi.

SNABBA kedjor, alternativ till traditionella linjära kedjor

I allmänhet erbjuder FAST-kanaler nödvändigtvis billigt innehåll (svårt att göra på annat sätt med en sådan modell), men det finns ofta ganska populära program, filmer och serier. När vi slumpmässigt skrev vår artikel gick vi en tur på Pluto TV. South Park, MacGyver där den Digimon stod till exempel på menyn. Vi har sett värre.

Medan vissa operatörer erbjuder interneterbjudanden utan TV-avkodare, fungerar FAST-kanalerna, som sänder program vid specifika tidpunkter som linjära kanaler, som ett verkligt alternativ till en modell som, exklusive större evenemang, har tappat sin makt under de senaste tio senaste åren.

France TV:s FAST-kanaler kommer att vara tillgängliga på anslutna tv-apparater och OTT-plattformar.

Källa: Fullskärm

Relaterade Artiklar

Back to top button