Från rörelse till ledning av Altice: Alain Weill ersatt av Grégory Rabuel, nuvarande direktör för SFR

Altice logotyp

Alain Weill lämnar ledningen för Altice. Hans funktion som ordförande kommer att delas i två mellan telekom och media, vars funktioner kommer att innehas av de nuvarande vd:arna för dessa två divisioner.

Altice France, som särskilt inkluderar SFR, BFM och RMCs media- och telekomaktiviteter, tillkännager en stor förändring i sitt organisationsschema.

Läs också:
Patrick Drahi lanserar sitt uppköpserbjudande på Altice Europe, målet? Dra sig ur börsen

Alain Weill mot andra projekt, inklusive räddningen av Expressen

Gruppen meddelar att den 1 juli 2021 kommer Alain Weill att avgå som styrelseordförande och VD för Altice France, ordförande och VD för SFR och styrelseordförande i Altice Media. Ledaren har bestämt sig för att ägna sig åt andra projekt, berättar pressmeddelandet.

Den tidigare verkställande direktören för NRJ Group var grundaren av NextRadioTV (BFM och RMC), som förvärvades 2015 av Altice. Efter detta förvärv ockuperade Alain Weill en av de högsta hierarkiska chefspositionerna på Altice, och skötte både jättens media- och telekomaktiviteter.

Utan att gå in på för mycket detaljer, indikerar Alain Weill att han alltid kommer att arbeta med Altice, särskilt med tanke på att återlansera L’Express. Han retar också lanseringen av en ” Akt III, i media och digitalt “av hennes karriär.

Läs också:
Altice (SFR) tar över Covage, dess fiberkonkurrent på grossistmarknaden

Två nya presidenter för telekom och media

För att ersätta honom blir Grégory Rabuel ordförande och VD för Altice France och ordförande och VD för SFR. Han har tidigare varit verkställande direktör för SFR.

Arthur Dreyfuss, som för närvarande är VD för Altice Media och generalsekreterare för Altice France-SFR, befordras också. Han behåller denna andra titel men blir nu styrelseordförande och VD för Altice Media.

De två vd:arna tar alltså över ordförandeskapet i en stor Altice-enhet i Frankrike, med Grégory Rabuel för telekom och Arthur Dreyfuss för media. Alain Weill förklarar att en sådan övergång har varit under förberedelse i två år redan.

Källa: Altice

Relaterade Artiklar

Back to top button