Från och med nu kommer grisar också att spela tv-spel, för vetenskapens skull

Vem av oss känner inte till eller har aldrig haft något med tv-spel att göra? Men om för oss, människor, att spela tv-spel kan anses vara normalt, vad skulle vi tycka om grisar skulle spendera tid framför tv-spel? Och ja, det ser ut som att dessa söta djur kommer att spela videospel i framtiden också. Ja, men bara för vetenskapens skull.

För att utföra detta experiment med i grisar var några vetenskapsmän av Purdue University avIndiana (USA) som sedan publicerade resultaten av sin forskning i den berömda tidskriften Gränser i psykologi. Specifikt ville de amerikanska forskarna utvärdera de kognitiva processerna hos grisar och för att lyckas använde de en TV-spel hur testa. De erhållna resultaten är verkligen otrolig.

Så här lärde sig grisar att spela tv-spel

De fyra grisarna som amerikanska forskare har lärt spela mycket enkla tv-spel heter Hamlet, Omelette, Ebony och Ivory. Med dessa experiment ville forskarna associera joystickens rörelse till feedbacken på skärmen. Något som är långt ifrån självklart. Inledningsvis fick grisar en portion mat som belöning efter interaktion korrekt med joysticken. Djuren hade faktiskt tidigare tränats, för två Veckorför att flytta joysticken.

Därefter tränade forskarna de fyra grisarna att titta på en tolvtumsskärm efter att ha hört verbalt kommando “Joystick”. Slutligen var däggdjuren tvungna att flytta markören på skärmen med sina nosar för att röra vid de virtuella väggarna. Föreställningarna på terminalen visade med stor förvåning att alla djur var det väsentligt över möjligheten att vidröra målet. Alla fyra grisarna har faktiskt väl förstått sambandet mellan joysticken och markörens rörelse. Ett minst sagt resultat utöver det vanliga.

Enligt amerikanska forskare visar dessa resultat att trots visuella gränser av grisar har de förmågan att prestera videospelsoperationer med en joystick med anmärkningsvärd beredskap. Så vem vet, kanske om några år kan vi råka se grisar spela tv-spel och det kommer att verka tillräckligt vanligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button