Från Marseille till Singapore: Orange kommer att delta i skapandet av en “express” undervattenskabel

Landningskabel PEACE Marseille © Orange

Orange har meddelat sitt deltagande i ett konsortium som ska leda till byggandet av ett nytt ubåtssystem som ska länka Frankrike till Sydostasien och Singapore.

Teleoperatören Orange offentliggjorde på måndagen sitt deltagande i SEA-ME-WE 6-konsortiet (för Sydostasien – Mellanöstern och Västeuropa) i projektet att bygga en ny så kallad “express” undervattenskabel. Den måste erbjuda mycket låg latens och mycket hög hastighet, och kommer att ansluta Frankrike till Singapore, från Marseille.

Orange kommer att äga kabeln på franskt territorium

Orange har återigen slagit hårt till genom att integrera SEA-ME-WE 6-konsortiet som är tänkt att länka Singapore till Marseille, via Egypten, via en express undervattenskabel som kommer att bestå av 10 par optiska fibrer som var och en erbjuder en vansinnig kapacitet på 12,6 Tbit /s, för en total kapacitet på 126 Tbit/s. Mängden för själva kabeln uppskattas till 500 miljoner dollar.

Mer detaljerat kommer kabeln att bädda in SDM-teknik (spatial multiplexing eller Space Division Multiplexing), vilket gör det möjligt att öka kapaciteten i de optiska fibrerna och att erbjuda både mycket hög hastighet och mycket låg latens, för att möta de klart växande behoven hos sina kunder.

Orange, som ingår i konsortiet på samma sätt som China Mobile, China Telecom, Telecom Italia, TSA eller China Unicom, kommer att ha ett tungt ansvar. Operatören kommer verkligen att vara “landningspart” för systemet, vilket innebär att han kommer att vara ägare till kabeln så snart den anländer till franskt territorialvatten, i hela det nationella territoriet. Orange har planerat att vara värd för kabeln i Marseille. Marseille har säker infrastruktur för detta ändamål.

Frankrike, i hjärtat av internationella nätverk tack vare undervattenskablar

Efter Dunant- och Amitié-kablarna, som båda kommer att länka USA till Frankrike, och den senaste, Peace, som ska koppla ihop Asien, Östafrika och Europa och som vi firade i oktober förra oktober när den landade nära Marseille, ökade Orange sin satsning på anslutningsprojekt för undervattenskabel, för att upprätthålla kvaliteten på sin globala tjänst tack vare ett fyrtiotal kablar. Och det skulle inte vara chauvinistiskt att säga att Orange är en av världsreferensen på detta område.

Vi är glada över vårt deltagande i detta nya system för att kunna erbjuda en ny höghastighets- och “express” högpresterande anslutningslösning mellan Frankrike och Asien och för att över tid stödja våra kunders växande behov på denna strategiska rutt. Den här nya länken kommer också att tillåta oss att säkra vår befintliga trafik och möjliggöra bättre genomströmning till våra platser i Indiska oceanen. “, förklarade Mr. ubåtskabel av Orange, Jean-Luc Vuillemin, chef för de internationella nätverken hos operatören.

Tack vare denna framtida kabel placerar Frankrike Europa i hjärtat av internationella nätverk, och Orange säkerställer sin långsiktiga konkurrenskraft tack vare sin närvaro i många konsortier.

Om samma ämne:
Orange formaliserar avstängningen av kopparnätet till 2030

Relaterade Artiklar

Back to top button