Framgången med TikTok-utmaningen tvingar myndigheterna att avråda från att tillaga kyckling i hostsirap

Tiktok © Ti Vio / Shutterstock

En ny kulinarisk utmaning på Tick ​​tack är för närvarande kontroversiellt och av goda skäl!

Utmaningen är att laga kyckling i NyQuil sirap eller någon annan förkylnings- eller influensamedicin.

Ännu en värdelös (och farlig) utmaning på TikTok: den Sömnig kyckling

Sedan några år tillbaka har TikTok blivit plattformen där vi hittar “utmaningar”, ibland musikaliska, ibland roliga, ibland originella… Men detta leder ibland till överdrifter och vissa utmaningar visar sig vara särskilt farliga.

Senaste bevisen, en utmaning som består av att tillaga kyckling i hostsirap, och som redan har lett flera tonåringar till akuten…

Nej, du ska inte tillaga din kyckling i sirap

Närmare bestämt utmaningen Sömnig kyckling går ut på att tillaga kyckling i NyQuil, ett läkemedel utvecklat av Vicks för att lindra förkylningar och influensa. En produkt som innehåller paracetamol,
dextrometorfan och doxylaminsuccinat
.

Även om du inte äter kycklingen kan inandning av drogångorna under matlagning orsaka att höga halter av droger kommer in i din kropp. “, indikerar särskilt den amerikanska byrån Food and Drug Administration.

Att koka ett läkemedel kan faktiskt göra det mycket mer koncentrerat och ändra dess ursprungliga egenskaper. Tillsammans med högre penetration i kroppen, säger FDA att andas in ångor av läkemedlet också kan skada lungorna.

Det här är inte första gången som FDA måste anta en TikTok-utmaning. Redan 2020 hade myndigheten larmat befolkningen om Benadryl utmaningsom sedan bestod av att svälja en stor mängd droger som såldes i självbetjäning, och sedan lägga ut “prestationen” på nätet.

Källa: Reuters

Relaterade Artiklar

Back to top button