Frågan “ryggsmärta” exploderar på Google, distansarbetets fel?

tillbaka © © Pexels / Karolina Grabowska

Distansarbete och ryggsmärtor skjuter i höjden bland de mest populära Google-frågorna. Det måste sägas att de två har verkliga poänger gemensamt.

Det sägs ofta om honom att han är den onde av 21e århundrade. Idag kunde vi till och med lägga till “mer än någonsin”. Ryggsmärtor, du kanske lider av det, är ett lidande som vi kan försöka förklara genom att göra lite forskning på Internet. Därav explosionen av intresse kring frågan “ryggsmärta” på Google, som når rekordnivåer. “Fjärrarbete” är också bland de mest maskinskrivna förfrågningarna från Internetanvändare. En direkt följd av pandemin?

Ryggsmärta, ett problem för internetanvändare som inte är nytt

Coronaviruset förklarar vissa saker, men inte allt. Sedan Google började spåra data och frågor 2004 har sökintresset för ryggsmärtor ökat stadigt. Det är ändå sant att en topp har nåtts sedan pandemin började.

Att då undra över kopplingen mellan ryggsmärta (vilket är vilken smärta som helst i ryggen) och det skjuta distansarbetet verkar helt enkelt legitimt. Korrelationen kan förklaras av flera faktorer, till exempel det faktum att distansarbetare med covid och post-COVID inte arbetade under adekvata förhållanden.

ryggsmärta Google Trender

Många har verkligen anammat distansarbete över natten, utan att nödvändigtvis ha den nödvändiga utrustningen, nämligen ett riktigt skrivbord och en riktig anpassad stol. Vilket dock är ett mindre ont, ingen ordlek.

En ökning av förfrågningar om distansarbete sedan slutet av 2021

Bekräftelsen av denna korrelation kommer genom att studera mer specifikt kurvan för “distansarbete”-förfrågningar. Medan kurvan för “ryggsmärta” har fortsatt att stiga oavbrutet sedan 2004, exploderade den för “distansarbete” bokstavligen från början av 2020, när pandemin bröt ut.

distanspendling Google Trends

Experterna noterade också en nylansering av begäran om “fjärrarbete” (i dess engelska uttryck ” distansarbete ”) sedan slutet av 2021. Googles data ger ingen motivering, men det kan vara intressant att starta debatten (du får gärna ge oss din åsikt i kommentarerna).

fjärrarbete Google Trender

Det noteras att i Frankrike upplevde inte begäran om “distansarbete” någon speciell topp i början av året, och fransmännen tycks gynna begäran om “distansarbete” i sina sökningar. Hur som helst, se upp för dig!

Källa: World Economic Forum

Relaterade Artiklar

Back to top button