Foxconn hävdar att halvledarkrisen kommer att pågå till 2022

Under dessa timmar har Foxconns chefer släppt några mycket viktiga uttalanden. Enligt företagets uppskattningar, den globala chipbristen kommer att pågå fram till mitten av 2022. Om vi ​​anser att det är en av huvudleverantörerna av komponenter och assembler för de största teknikföretagen, så kan vi tro att data är mer än tillförlitliga.

där pandemin orsakade förseningar i den globala produktionen av komponenter, inklusive företag som tillverkar chips och halvledare. Dessa element är allt mer grundläggande för att skapa enheter men inte bara. Bilsektorn lider också av problemen med dessa produktionsförseningar.

Företag av kalibern TSMC har bekräftat att de vill göra enorma investeringar för att hitta en lösning på problemet. I alla fall, innan man ser de första positiva effekterna kommer det att ta år.

Foxconn förutspår att halvledarkrisen kommer att pågå till 2022

Därför är Foxconns uppskattningar mer än tillförlitliga. Enligt president Young Liu, företaget gjorde 10 % färre produkter än förväntat just på grund av chipkrisen.

Krisen är direkt kopplad till efterfrågan på halvledare som beräknas bli 10 till 30 % högre än den nuvarande produktionen. Det innebär att alla tillgängliga lager säljs omedelbart och det finns ingen tid att ta fram nya lager. Dessutom tenderar vissa företag att köpa all tillgänglig produktion, lämnar de andra OEM-tillverkare utan några marker.

A eventuell återgång till det normala förväntas tidigast i mitten av 2022. Det andra kvartalet nästa år förväntas utgöra en vändpunkt i den globala halvledartillverkningen. Uppenbarligen är det dock uppskattningar, så det kommer att bli nödvändigt att utvärdera trenden för krisen under de närmaste månaderna för att bedöma eventuella långsiktiga effekter.

Relaterade Artiklar

Back to top button