Fox skapar NFT Studio för att marknadsföra Rick and Morty Creators nya serie

Rick & Morty

Fox har slagit sig ihop med Dan Harmon, medskapare av rick and mortyför att kasta Krapopolis som beskrivs som “den första helt blockchain-baserade anime-serien någonsin“.

Tittare kommer att kunna köpa icke-fungibla tokens (NFT) baserat på tecken och inställningar.

Läs också:
Rick and Morty tillkännager sin återkomst för juni med en trailer

Fox samarbetar med rick and morty

När den traditionella TV-publiken minskar när publiken splittras, kommer Fox att skapa blockchain-nav Creative Labs för att lansera icke-fungibla tokens med hänvisning till kanalens program.

Enligt Fox kommer den här nya studion att lansera och sälja digitala verk, allt från karaktärs- och bakgrunds-NFT till GIF. Därför hoppas skaparna av den nya serien att belöna de mest dedikerade fansen och förbättra deras engagemang med tokens som låser upp ” exklusiva sociala upplevelser“.

Charlie Collier, vd för Fox Entertainment, förklarade: Jag vill inte säga för mycket idag, men Fox har alltid varit passionerad för animation. Kedjan kommer att ta annonsörer in i världen av icke-fungibla tokens“.

Fox försöker därför komma vidare, även om det också kommer att behöva hantera upphovsrättsliga problem, på grund av förvärvet av 21st Century Fox av Disney 2019 som nu äger rättigheterna till Simpsons .

Läs också:
Snart icke-fungibla tokens (NFT) för spelet Magic: The Gathering?

Redan en samling rick and morty

Justin Roiland, den andra medskaparen avrick and mortyhar redan tjänat på den senaste NFT-vurmen.

Nifty Gateway-plattformen hade auktionerat ut en samling digitala konstverk med hänvisning till den berömda serien. Samlingen med titelnDet bästa jag kunde görainkluderade mer än ett dussin stycken. Denna första intåg i NFT-ekosystemet var en framgång med en total försäljning på 1,65 miljoner dollar. En del av intäkterna hade donerats till organisationer för att hjälpa hemlösa i Los Angeles.

Källor: Cointelegraph
, Hollywood Reporter

Relaterade Artiklar

Back to top button