Forza Horizon fungerar inte korrekt på Windows PC

Forza Horizon för PC med Windows 11/10 och Xbox ett är ett av de bästa racing-videospelen. För vissa är det här spelet oöverträffat, och det kan du förstå eftersom det är väldigt roligt att spela, till och med mer än den vanliga serien. Forza Motorsports .

Vi har ett spel som kom ut i slutet av 2016, men av någon konstig anledning under 2018 var det flera problem. Det sista problemet har mycket att göra med det faktum att spelet bara kraschar från ingenstans medan det är mitt i ett spel.

Forza Horizon Fungerar inte ordentligt

Ibland Forza Horizon 3 kraschar direkt efter lanseringen, så som förväntat är spelarna irriterade och undrar om det finns något sätt att fixa saker igen. Nu är vi inte säkra på vad som kan orsaka den ihållande kraschen, men vi har kommit på några knep som är kända för att fixa liknande problem med andra videospel från Microsoft Store(Microsoft Store).

Om spelet Forza Horizon 3 kommer inte att starta, köra, ladda eller fungera korrekt på en PC med Windows 10 eller om du får en ostödd GPU(GPU) , ogiltig profil(Ogiltig profil) eller misstag (fel) FH101/FH203/FH204/FH301/FH401/FH501/FH601 kommer dessa korrigeringar att hjälpa dig.

1]Ta bort temporära filer Forza Horizon(Ta bort Forza Horizon Temporary)

Kör programmet ” inställningar(Inställningar) ”, genom att trycka på knappen Windows-tangent + I klicka sedan på ” Systemet”(System) för att gå till nästa steg.

Forza Horizon fungerar inte korrekt

Genom att trycka ” Systemet”(System), sök efter ” lagring(Storage)” i den vänstra rutan, klicka på den och välj sedan ” Den här datorn(Denna PC)” i menyn som visas till höger.

Genom att klicka på ” Den här datorn(denna PC)”, bör du se alternativet ” Tillfälliga filer(Tillfälliga filer) ” . Detta är lätt att se från papperskorgsikonen, vilket tyder på att dessa filer bör raderas efter en tid. Nu ska du välja det här alternativet och det kommer omedelbart att börja skanna efter eventuella temporära filer som du kanske vill ta bort.

För detta specifika problem kommer vi inte att radera alla filer. Istället kommer vi att fokusera på temporära filer, temporära internetfiler, leveransoptimeringsfiler(Tillfälliga filer, temporära internetfiler, leveransoptimeringsfiler, ) och DirectX shader cache(DirectX Shader Cache) .

Kontrollera dem alla och klicka sedan på ” Radera filer”(Ta bort filer) . När uppgiften är klar startar du om datorn och kontrollerar igen om den fungerar korrekt Forza Horizon 3 .

2] Inaktivera(Inaktivera) din dators mikrofon

Kör programmet ” inställningar(Inställningar) ”, genom att trycka på knappen Windows-tangent + I välj sedan ” Sekretess(Sekretess)” i huvudmenyn. Det här alternativet har en låsikon, så det är lätt att se om du vet hur ett lås ser ut.

Det är enkelt att inaktivera mikrofonen för det här spelet eller något annat. Du ser, efter att ha klickat på ” Sekretess(Sekretess) » sök « Mikrofon(Mikrofon) » på vänster panel(vänster rutan) och välj sedan den. Vänta(Vänta) nedladdningar av applikationer och spel i avsnittet Välj(Välj) vilka appar som kan komma åt din mikrofon och sök sedan Forza Horizon 3 .

Om den är på, tryck bara på växeln och sätt igång den, enkelt. Slutligen, starta om din Windows 10-dator och försök att spela spelet igen.

3]Forza Horizon-fel

Om du har tur FH3 kommer att visa specifika felkoder och meddelanden som gör det lättare att åtgärda problemet. Här är en lista över de fel som kan dyka upp på Forza Horizon:

 • Fel FH101: Ditt system CPU uppfyller inte kraven för att köra spelet – Kolla upp om ditt system uppfyller de minsta hårdvaruspecifikationer som krävs för att spela spelet
 • Fel FH203/FH204: En ostödd GPU har upptäckts – Uppdatera grafikdrivrutinen
 • Fel FH301(Fel FH301) : En inkompatibel grafikdrivrutin har upptäckts och det kan finnas kända problem med den aktuella tillverkarens drivrutinsversion GPU . (GPU)Uppdatera (- uppdatering)grafik drivrutin(Grafikdrivrutin).
 • Fel FH401(Fel FH401) : Ditt systemminne uppfyller inte minimikraven för att köras FH3 – kör diagnostikverktyget (FH3 – Kör) DirectX(DirectX Diagnostic Tool) för att diagnostisera minnesproblem. Se till att du har tillräckligt random access minne(BAGGE) .
 • Fel FH501(Fel FH501) : Systemets grafikkort stöder inte DirectX 12. Se till(- Se till) att ditt grafikkort stöder DirectX 12 . Starta verktyget DirectX Diagnostik(DirectX Diagnostic Tool) kommer att hjälpa.
 • Fel FH601(Fel FH601): vissa komponenter saknas Windows Media och i din version (Windows Media)Windows 10 nödvändiga media .dll-filer saknas för installation FH3 – installera (FH3 – Installera) Media Feature Pack för Windows 10 Media Feature Pack.

4]Fungerar du fortfarande inte? Tja, låt oss starta om Forza Horizon.(Återställ Forza Horizon)

När något hela tiden inte fungerar räcker det oftast med en enkel återställning för att komma tillbaka till vad det var innan. Detta kan mycket väl vara serumet du behöver för att lösa dina problem med Forza Horizon 3 speciellt om du ser felet ” Ogiltig profil.”(Ogiltig profil)

Kör appen igen inställningar(Inställningar) » som alltid genom att trycka på knappen Windows-tangent + I välj sedan ” Ansökningar(Appar)” i menyn. Klick ” Applikationer och funktioner(Appar och funktioner)” och sök efter Forza Horizon 3 i listan över applikationer och spel.

Nu måste du klicka på Forza Horizon 3 sedan Välj Extra tillval(Avancerade alternativ) . Därifrån är det bara att klicka “Återställa(Återställ) ” och du är klar.

Starta om din Windows 10-dator och kontrollera om spelet fungerar korrekt.

Med vänliga hälsningar!

Forza Horizon för Windows 11/10 PC och Xbox One är ett av de bästa racing-videospelen som finns. För vissa är detta spel oöverträffat, och man kan förstå eftersom det är mycket roligt att spela, ännu mer än den vanliga Forza Motorsports-serien.

Vad vi har här är ett spel som kom ut i slutet av 2016, men av några udda anledningar har flera problem dykt upp under 2018. Det senaste numret har mycket att göra med att spelet bara kraschade från ingenstans medan det var mitt i ett spel.

Forza Horizon fungerar inte korrekt

Ibland kommer Forza Horizon 3 att krascha direkt efter lanseringen, så som väntat är spelare irriterade och undrar om det finns något sätt att ställa till rätta igen. Nu är vi inte säkra på vad som kan vara orsaken till den ständiga kraschen, men vi har kommit på några knep som är kända för att fixa liknande problem med andra videospel från Microsoft Store.

Om Forza Horizon 3-spelet inte startar, startar, laddar eller fungerar korrekt på Windows 10 PC, eller om du får en GPU som inte stöds, ogiltig profil eller fel FH101/FH203/FH204/FH301/FH401/FH501/FH601, kommer dessa korrigeringar hjälpa dig.

1]Ta bort Forza Horizon Temporary-filer

Starta inställningar appen genom att trycka på Windows-tangent + Iklicka sedan helt enkelt på Systemet för att gå vidare till nästa steg.

Forza Horizon fungerar inte korrekt

Efter att ha klickat på Systemetleta efter Lagring i den vänstra rutan, klicka på den och välj sedan Denna PC från menyn som visas till höger.

Genom att klicka på Denna PCbör du nu se alternativet som säger Tillfälliga filer. Det är lätt att upptäcka på grund av bin-ikonen, vilket tyder på att dessa filer måste raderas efter en viss tid. Nu ska du välja det här alternativet och genast börjar det skanna efter alla temporära filer som du kanske vill ta bort.

För detta specifika problem kommer vi inte att radera alla filer. Istället ska vi fokusera på Tillfälliga filer, Temporära Internetfiler, Leveransoptimeringsfiler, och DirectX Shader Cache.

Markera dem alla och klicka sedan på Ta bort filer. När du har slutfört uppgiften startar du om din dator och kontrollerar om Forza Horizon 3 fungerar korrekt igen.

2]Inaktivera din dators mikrofon

Lanseringen är du inställningar appen genom att trycka på Windows-tangent + Ivälj sedan därifrån Integritet alternativ från huvudmenyn. Det här alternativet har en låsikon, så det är lätt att se om du vet hur ett hänglås ser ut.

Det är enkelt att stänga av mikrofonen för det här spelet eller något annat. Du ser, efter att ha klickat på Integritetleta efter mikrofon från vänstra rutan, välj den sedan. Vänta tills apparna och spelen laddas under Välj vilka appar som kan komma åt din mikrofon och sök sedan upp Forza Horizon 3.

Om den är på, tryck bara på växeln och sätt igång den, enkelt. Slutligen, starta om din Windows 10-dator och försök att spela spelet igen.

3]Forza Horizon-fel

Om du har tur kommer FH3 att visa specifika felkoder och meddelanden som gör det lättare att åtgärda problemet. Här är en lista över de fel som kan visas på Forza Horizon:

 • Fel FH101: Ditt systems CPU uppfyller inte kraven för att köra spelet – Kontrollera om ditt system uppfyller de minsta hårdvaruspecifikationer som krävs för att spela spelet
 • Fel FH203/FH204: En grafikprocessor som inte stöds har upptäckts – Uppdatera grafikdrivrutinen
 • Fel FH301: En inkompatibel grafikdrivrutin har upptäckts och det kan finnas kända problem med din nuvarande GPU-tillverkares drivrutinsversion – Uppdatera grafikdrivrutinen
 • Fel FH401: Ditt systemminne uppfyller inte minimikraven för att köra FH3 – Kör DirectX Diagnostic Tool för att diagnostisera minnesproblem. Se till att du har tillräckligt med RAM.
 • Fel FH501: Ditt systems grafikkort stöder inte DirectX 12 – Se till att ditt grafikkort stöder DirectX 12. Att köra DirectX Diagnostic Tool hjälper.
 • Fel FH601: Vissa Windows Media-komponenter saknas, och din version av Windows 10 saknar nödvändiga media-.dll-filer för att installera FH3 – Install Media Feature Pack för Windows 10.

4]Fungerar du fortfarande inte? Nåväl, låt oss återställa Forza Horizon

När något kontinuerligt misslyckas med att fungera, är vanligtvis en enkel återställning allt som behövs för att återgå till hur det var innan. Detta kan mycket väl vara serumet som krävs för att åtgärda dina problem med Forza Horizon 3, särskilt om du ser en Ogiltig profil fel.

Återigen, starta inställningar app som alltid genom att trycka på Windows-tangent + Ivälj sedan Appar från menyn. Klicka på Appar och funktionersök sedan efter Forza Horizon 3 från listan över appar och spel.

Du måste nu klicka på Forza Horizon 3 och sedan välja avancerade alternativ. Därifrån klickar du bara återställa och du är bra att gå.

Starta om din Windows 10-dator och kontrollera om spelet fungerar som det ska.

Relaterade Artiklar

Back to top button