Första världskriget: de 10 uppfinningarna som förändrade historien

Få människor vet att många av vardagsföremålen idag uppfanns för flera år sedan. De finns till och med 10 uppfinningar född i WWI som förändrade allas historia och liv. Vissa introducerades med svårighet på marknaden medan de idag är bland de mest använda. Uppenbarligen är dessa inte överdrivna drönare som DJI FPV, men de är objekt användbar och fortfarande utnyttjas idag. Här är vad de är.

Första världskriget: här är de 10 uppfinningarna som skapade historia

Ett krig leder aldrig till goda resultat. Faktum är att i första världskriget ca 60 miljoner män varav 9 miljoner aldrig återvände till sina familjer.

Men under denna tragiska period som såg världsmakter sammanstöta i konflikt för första gången föddes de 10 uppfinningar varav några används än idag. Här är vad de är.

  1. De sanitetsbindor. Få vet det 1914 Ernst Mahler Och James Kimberlyfrån det lilla amerikanska företaget Kimberly-Clark, upptäckte i Europa ett mycket mer absorberande och billigare material än bomull. När första världskriget bröt ut, Cellubomull, namnet på detta material, köpte armén det för användning på militärsjukhus. Under tiden började sköterskorna använda dem som bindor. Efter kriget fulländade Kimberly-Clark produkten och satte i ut på marknaden Kotex de första bindorna. Men till en början kämpade de för att lyfta eftersom damerna skämdes för att köpa dem.
  2. DE Kleenex. År 1920 Bert Fournessen Kimberly-Clark-anställd, upptäckte att strykning av cellucotton-lakan producerade gudar resistenta näsdukarmen samtidigt så mjuka att man kan använda dem för näsan.
  3. De tepåsar. Detta var inte en uppfinning som föddes riktigt under första världskriget. Faktum är att det var en tysk som stal idén om en amerikansk tehandlare genom att göra praktiska påsar för att göra te på framsidan.
  4. L’armbandsur. Inte ens detta var en uppfinning som föddes under första världskriget, men vi är skyldiga dess spridning. I själva verket var det soldater att “lansera mode” eftersom de behövde se tiden när som helst och på ett snabbt och praktiskt sätt.
  5. där radio på flygplan. År 1916 kunde den brittiska armén utnyttja radiotekniken genom att ta med den på flygplan, vilket också minskade störningarna från motorernas buller.
  6. De blixtlås. Mer vanligt sagt dragkedjor de uppfanns under första världskriget. Används ursprungligen för uniformer de stövlar av den amerikanska armén, antogs senare i produktionen av civila kläder för deras praktiska egenskaper.
  7. L’rostfritt stål. Det var ingenjören Harry Brearley att upptäcka att några bitar av stål som han hade lagt några krom de rostade inte. Därav idén att använda den för att producera bestick från köket. Denna uppfinning föddes ur sökandet efter ett material som inte deformerade piporna på den brittiska arméns gevär under de långa skjutningarna under första världskriget.
  8. L’sommartid. Det var Benjamin Franklin1784, för att föreslå att flytta händerna en timme framåt för att dra fördel av solljuset under sommarmånaderna, vilket sparar på ljus. De tyska regeringen anammade denna idé när han under första världskriget tog slut kol.
  9. De veganska korvar. På grund av första världskriget i Tyskland hade det blivit nästan omöjligt att hitta det kött. Som ett av de länder som konsumerar mest korv, hur kan vi övervinna detta allvarliga problem? Det var Konrad Adenauerborgmästare i Köln, att uppfinna de av soja.
  10. De garvningslampor. Under första världskriget tjänade denna uppfinning verkligen inte till att ge en gyllene färg till damernas hud. Verkligen Kurt Huldschinskyen tysk läkare, upptäckte att tack vare ultravioletta lampor erhölls utmärkta resultat hos barn med engelska sjukan.

Relaterade Artiklar

Back to top button