Första soldrivna företagsbyggnad byggd i Australien

Konstruktionen av den första företagsbyggnad helt annons solkraft i Australien kommer att starta 2023, kommer det att vara ett avgörande ögonblick för förnybar energi. Den här typen av energisnåla byggnader kan markera en vändpunkt.

Byggnaden från värdet av 40 miljoner dollar, byggd i Melbourne kommer den att vara helt fodrad med 1 182 solpaneler, vilket kommer att hjälpa till att eliminera cirka 70 ton koldioxidutsläpp varje år. Solpanelerna har samma tjocklek som en vanlig glasfasad, använd en “tunn film solcellsmodul” för att samla tillräckligt med el från solenergin och driva byggnaden väl. åtta våningar. Det är alltså inget nytt i att använda solpaneler för detta ändamål, men de kommer inte att märkas för första gången.

Projektledaren sa att byggnaden “kommer att sätta ett nytt riktmärke för ESD (eco-friendly design)”. Tillverkad av det tyska företaget Avancisstrukturen av denna byggnad – kallas Skala – finns i olika längder och färger. Den kan användas på ett brett utbud av byggnadskonstruktioner. I framtiden skulle den även kunna anpassas till enkla hus.

Australien redo att bygga den första åtta våningar höga byggnaden som kommer att fungera som en enda solpanel

“Tack vare färgtekniken som används varierar spektrumet från ett subtilt matt utseende till intensiva färgnyanser som är beroende av ljuset som träffar fasaden”, står det på företagets hemsida. Denna teknik har redan använts i offentliga, kommersiella och bostadshus genomgående Europa. Detta är dock första gången den kommer att användas i Australienvärldsledande inom solenergi.

För 2026 ett kontorstorn av 49 våningar ännu större, fortfarande baserad i Melbourne. Det kommer att ingå i de projekt som finansieras av Australien med målet att vara koldioxidneutrala år 2050. “Vi vill att den här byggnaden ska vara en symbol för innovation och hållbarhet”, förklarar arkitekten Pete Kennon. ”Att en byggnad kan utnyttja solljus direkt med sin struktur låter som något du har drömt om eller bara sett på TV. Vi uppfann inte produkten, men vi uppfann hur den kan komma in i våra hem mer effektivt”.

Relaterade Artiklar

Back to top button