Första patienten att få ett 3D-implantat tillverkat av hans celler

Kirurgi för att rekonstruera en ung kvinnas öra har framgångsrikt utförts i USA. Det som gör denna operation så viktig är vävnad Begagnade. Implantatet, erhållet med 3d skrivareerhölls först från celler av patienten själv.

Denna typ av operation kan leda till nya sätt att behandla personer med en sällsynt fosterskada som behöver ny vävnad. Det banbrytande förfarandet, utfört av teamet ledd av kirurgen Arturo Bonillaär en del av en klinisk studie som handlar om säkerheten och effekten av ”implantatet AuriNovo”För personer med mikrotia.

Kirurgerna som möjliggjorde detta projekt kommer att fortsätta att analysera dess risker och estetiska egenskaper. Syftet är att officiellt godkänna denna procedur för vävnadsrekonstruktion med hjälp av patientens broskceller. Mikrotia är ett sällsynt genetiskt tillstånd där ytterörat är litet och felaktigt format och påverkar tusentals barn varje år. För dem kan dessa växter markera en vändpunkt som aldrig nåtts tidigare.

3D-implantat tillverkat av patientens celler: ny teknik för att rekonstruera vävnader

“Som en läkare som har behandlat tusentals barn med mikrotia över hela landet och runt om i världen, inspireras jag av vad denna teknik kan betyda för mikrotiapatienter och deras familjer”, säger Dr Bonilla. För närvarande erhålls det implantat som vanligtvis används för denna typ av operation från patientens revben med en kombination av vissa syntetiska material. “Plantan AuriNovo det kräver ett mindre invasivt kirurgiskt ingrepp”.

“Våra initiala indikationer fokuserar på rekonstruktivt och ortopediskt brosk, inklusive behandling av komplexa näsdefekter och ryggradsdegeneration. Vi ser fram emot att utnyttja vår plattform för att möta andra medicinska behov”, förklarar medgrundaren och chefen för 3DBio Daniel Cohen.

Relaterade Artiklar

Back to top button