Forskare upptäcker ljusvågor med extraordinär potential

Vet du vad som är skillnaden mellan transparenta och icke-transparenta objekt? Skillnaden består i det faktum att i icke-transparenta, till skillnad från de andra, sprids och förändras ljuset som projiceras mot dem och av denna anledning är det mer synligt från andra sidan av föremålet. Idag visar dock ett nytt vetenskapligt arbete att det finns en ny klass av ljusvågor för vilka denna “lag” som gäller icke-transparenta föremål inte gäller.

Att presentera detta simning typ av ljusvågor är en studie publicerad på sidorna av den auktoritativa vetenskapliga tidskriften Naturfotonik. Forskningen i fråga bär signaturen av ett team av forskare från DU Wien (Wien) ochuniversitet av Utrecht (Nederländerna). I sitt arbete förklarar forskargruppen att banan för dessa ljusvågor Inte det kan modifieras av objektstrukturen men det kan bara vara det dämpad. Detta innebär att ljusstrålarna penetrerar objektets struktur så att den ljusstruktur som genereras på andra sidan objektet har en liknande form till den andra närvarande på andra sidan av föremålet.

För att bevisa vad forskarna sa utvecklade de detaljer matematiska modeller som beskriver spridningseffekterna av ljus. Detta genom experiment utförda med en zinkoxidskikt vilket har gjort det möjligt för forskare att identifiera denna nya klass av mycket speciella ljusvågor som inte förändras när de möter zinkoxid, utan bara blir lite svagare. Det är verkligen en upptäckt Intressant och att han i framtiden verkligen kan hitta en brett utbud av applikationer.

Relaterade Artiklar

Back to top button