Formen på Amazons nya huvudkontor diskuteras

Amazon Arlington, Virginias huvudkontor © Amazon

Amazon har precis presenterat den önskade designen för sitt framtida huvudkontor i Arlington. Hållbart och naturorienterat, detta nya campus skulle ha en byggnad, kallad “The Helix”, vilket lämnar många tveksamma…

För amerikanska medier Gränsenbyggnaden påminner direkt om en bajs-emoji, gjord av glas och täckt av träd…

Läs också:
Jeff Bezos avgår som vd för Amazon

En vågad design för Amazons huvudkontor

Denna början av år 2021 är definitivt placerad under tecknet på stora tillkännagivanden för Amazon. Efter det, massivt på botten, av Jeff Bezos som lämnar sin plats som general manager, här kommer en annan, imponerande, den genom sin form.

Amazon HQ Virginia © Amazon

Företaget har verkligen just lyft slöjan för den önskade designen för nästa del av sitt andra huvudkontor i Arlington, Virginia, under uppbyggnad sedan januari förra året. Förmodas dra nytta av 25 000 skapade jobb och få 2,5 miljarder dollar i investeringar från Amazon under det kommande decenniet, staden kommer framför allt att behöva ta itu med The Helix, huvudbyggnaden på detta nya campus. Inspirerad av ” naturlig skönhet av en dubbelspiral », denna 22-våningsbyggnad syftar till att vara hållbar och naturinriktad.

Läs också:
Amazon säger sig vara det företag som investerar mest i grön energi i världen

Beröm The Helix

Det här glastornet är designat av arkitektbyrån NBBJ och ska i själva verket erbjuda öppna och samarbetsutrymmen, med direkt och snabb tillgång till naturligt ljus och grönområden. Campus helelektriska värme- och kylsystem kommer att drivas av 100 % förnybar solenergi, medan Amazon siktar på att uppnå koldioxidneutralitet till 2040.

Tornets omgivning kommer främst att vara avsedd för fotgängare och cyklar och olika grönområden kommer att vara tillgängliga för alla, när de närvarande i tornet logiskt sett kommer att vara reserverade för Amazon-anställda. Det återstår att se om denna design kommer att valideras eller inte…

Och vad tycker du om designen av detta campus och dess nu berömda torn, The Helix?

Källa: Gränsen
, Amazon

Relaterade Artiklar

Back to top button