Förlorat domännamn och konstiga tweets, det nyfikna beteendet hos nyfikna kattfrågor

Curious Cat logo © Curious Cat

Internetanvändare undrar över Curious Cat, efter en rad konstiga händelser kring plattformen för frågor/svar.

Förutom att ha förlorat sitt domännamn, verkar plattformen nu hanteras av olika personer, utan att något tillkännagivande har gjorts officiellt.

Ett “förlorat” primärt domännamn

Curious Cat är en populär plattform på sociala nätverk, som låter internetanvändare svara på frågor som skickas till dem anonymt eller inte. Om plattformen inte är utan kontroverser, i synnerhet om användarnas anonymitet som har lett till fall där kvinnor har utsatts för trakasserier, är det ett problem av mer teknisk karaktär som nu drabbar den.

Som rapporterats av Bleeping Computer, sedan slutet av december tillhör plattformens huvuddomännamn inte längre den och har tagits över av en annan enhet. Efter mer än ett års tystnad kom det officiella Twitterkontot för Nyfiken katt ur sin törn för att kommunicera om ämnet. ” curiouscat.q gick förlorad på grund av ett fel vi gjorde, det är inte längre vår tjänst “, kan vi läsa där. Företaget tillhandahöll också nya webbadresser för att fortsätta använda tjänsten och tillkännagav uppdateringar av deras app på Android och iOS.

Trots förklaringarna är internetanvändare fortfarande skeptiska

Men nätanvändare började tvivla på legitimiteten för dessa inlägg och påpekade att kontots sätt att tala var annorlunda än det som användes tidigare. Vissa av dem vägrar att klicka på länkarna och råder andra att göra detsamma. Efter en användares fråga om ursprunget till företaget, vars utvecklare ursprungligen var spanska, svarade Twitter-kontot: ” Curious Cat är utvecklad av ett spanskt lag men sköts av ett koreanskt lag nu. Vi jobbade tillsammans i flera år men de är alla borta för nu “.

Ett svar som inte lugnar alla användare, som stöter på ännu fler integrationsproblem på Twitter, förmodligen på grund av förlusten av huvuddomänen till Curious Cat. De annonserade uppdateringarna bör dock lösa problemet. Observera att en av de alternativa domänerna som tillhandahålls av Twitter-kontot, curiouscat.mehade bekräftats som legitim av Twitter-kontot 2020 men verkade främst fungera som en testsida.

Det nuvarande problemet kan därför komma från bristande kommunikation efter byte av ledning och en enkel glömning av att förnya en domän, en situation som Google själv redan har betalat priset för
. Vissa användare föredrog dock att koppla bort tjänsten från sitt Twitter-konto som en säkerhetsåtgärd och byta till en annan plattform, eftersom Curious Cat ansågs vara utsatt för intrång. För tillfället har företaget inte klarlagt sin nuvarande situation.

Källa: Bleeping Computer

Relaterade Artiklar

Back to top button