Förhindra Windows 10 från att marknadsföra appar i startmenyn

Microsoft lösning(Microsoft) Visa annonser i menyn Start ” (Start)Windows 10 alla verkar ogilla det. Så du köpte en ny dator för första gången med Windows 10 och öppna menyn Start(Start)” för att upptäcka hur det ser ut Disney kanalen(Disney kanalen)?!? Redan betalt för licensen Windows 10 eller PC (Windows 10)Windows 10 , är det orimligt att oroa sig för ytterligare intäktsgenerering genom annonsering. Om du också har haft det med bubbelhäxor, drakar och storögda kycklingar som stirrar skrämmande på dig och vill återta det rena, enkla meny(Start) “Start”, läs den här guiden och lär dig hur du blir av med marknadsförda appar iWindows 10 :

Lite teori: vad är marknadsförda applikationer i menyn ” Start ” (Start meny)Windows 10 ?

Windows 10 Microsoft har också introducerat annonserade eller marknadsförda appar i menyn ” (Microsoft)Start(Start)” under täckmantel av förslag utformade för att förbättra användarupplevelsen. Dessa applikationer är inte installerade på din dator eller enhet(dator eller enhet) med Windows 10 och genom att klicka på valfri annonsruta kommer du till motsvarande nedladdningssidor i Microsoft Store . Fast jag skulle vilja ge Microsoft fördelen med tvivel är jag ganska säker på Bubble Witch 3 Saga kommer inte att göra mig till en mer effektiv anställd på något förutsebart sätt, så jag misstänker att det finns ett tydligt ekonomiskt motiv för att inkludera henne i ” Prestanda(Produktivitet).” så kallade förslagStart meny(Start)”.

Steg 1(Steg 1) . Ta bort marknadsförda appar från menyn Start”(Startmeny) in Windows 10

Ta bort marknadsförda appar från menyn Start(Start)” är lätt och alla kan göra det, även om det kräver lite tålamod eftersom du måste bli av med annonserna en efter en. Som vi kort nämnt tidigare är marknadsförda appar inget annat än genvägar eller länkar till deras sidor i Microsoft Store och de är inte appar installerade på din enhet. Välj(Välj) någon av apparna du inte vill använda på din dator eller enhet(dator eller enhet) med Windows 10 och högerklicka (eller tryck och håll(tryck och håll) ) på etiketten i ” Start(Start) ” . Klicka eller tryck sedan på “Losse från startskärmen”,(“Unpin from Start,”) och annonsen försvinner.

Ta bort onödiga program från startmenyn.

När du rensat menyn ” Start(Start)” och det kommer inte att finnas fler visa marknadsförda appar(appar visas) , fortsätt till nästa avsnitt i den här guiden för att lära dig hur du blockerar Windows 10 från att visa andra marknadsförda appar.

Steg 2(Steg 2) Inaktivera appar som marknadsförs i ” permanent Start”(Startmeny) in Windows 10.

Allt börjar med en app inställningar(inställningar)”. För att öppna den, klicka eller tryck på genvägen i ” Start(Start)” eller använd någon av metoderna som visas i den här guiden: 14 sätt att öppna inställningar (Inställningar)Windows 10 .

Inställningar i Windows 10 Start-menyn

inställningar(Inställningar) klicka eller tryck på ” Personalisering(Personlig) » .

Gå till

Klicka eller tryck på ” Start(Start)” i kolumnen till vänster.

Startalternativ under Personalisering

På höger sida av fönstret ser du några inställningar, bland vilka det finns en som kallas “Visa ibland förslag i startmenyn. (“Visa förslag ibland i Start.”) Det är aktiverat som standard och tillåter Microsoft-skärm(Microsoft display) marknadsförda appar i menyn ” Start(Start) ” . Stäng av strömbrytaren så kommer det inte att finnas några marknadsförda appar i din startmeny i framtiden .(Start)

Stäng av reglaget för att stänga av appförslag

Vilka andra funktioner skulle du klara dig utan? Windows 10 ?

“Förslagen” som diskuterats ovan är inte de enda oönskade applikationerna som Microsoft aggressivt påtvingar sina användare Windows 10 . Här, in Digital medborgare vi brinner för vår Windows-installation(Windows-anpassning), och vi är inte precis röriga älskare, så vi tog en närmare titt på operativ system(operativsystem) och sammanställde en lista över annan skadlig programvara för Windows 10 som Microsoft kommunicerar med alla sina användare. Innan du stänger den här guiden, vänligen låt oss veta vilka andra funktioner, om några, du tycker är värdelösa eller irriterande i Windows 10 .

Microsofts beslut att visa annonser i Windows 10:s meny verkar vara allmänt ogillat. Så du har precis köpt en ny dator med Windows 10, för första gången, och du öppnar menyn för att se att den ser ut som Disney-kanalen?!? Efter att redan ha betalat för en Windows 10-licens eller en Windows 10-dator är det inte orimligt att bry sig när du får ytterligare intäkter genom annonser. Om du också har haft det med bubbelhäxor, drakar och storögda kycklingar som kusligt stirrar på dig, och du vill återta din rena, enkla meny, läs den här guiden och ta reda på hur du blir av med de marknadsförda apparna i Windows 10:

Lite teori: vad är marknadsförda appar på Windows 10:s Start-meny?

I Windows 10 introducerade Microsoft även annonserade eller marknadsförda appar på din meny, under sken av förslag som är avsedda att förbättra användarens upplevelse. Dessa appar är inte installerade på din Windows 10-dator eller enhet, och om du klickar på någon av annonsrutorna kommer du till deras respektive nedladdningssidor på . Även om jag skulle vilja ge Microsoft fördelen av tvivel, är jag ganska säker på att det inte skulle göra mig till en mer effektiv arbetare på något förutsebart sätt, så jag misstänker tydliga ekonomiska motiv för att inkludera det i avsnittet av de så kallade förslagen i menyn.

De marknadsförda apparna i Windows 10 Start-menyn

Steg 1. Ta bort marknadsförda appar från Start-menyn i Windows 10

Att ta bort marknadsförda appar från menyn är enkelt, och alla kan göra det, även om det kräver lite tålamod eftersom du måste bli av med annonserna en efter en. Som vi kort nämnde tidigare är de marknadsförda apparna inget annat än genvägar eller länkar till deras sidor, och de är inte appar installerade på din enhet. Välj någon av apparna som du inte vill ha på din Windows 10-dator eller enhet och högerklicka (eller tryck och håll) på genvägen från menyn. Klicka eller tryck sedan på så försvinner annonsen.

Lossa oönskade appar från din Start-meny

När du har rensat upp din meny och det inte finns några fler marknadsförda appar som visas, gå till nästa avsnitt i denna handledning för att ta reda på hur du blockerar Windows 10 från att visa andra marknadsförda appar.

Steg 2: Inaktivera permanent appar som marknadsförs i Start-menyn i Windows 10

Allt börjar med appen. För att öppna den, klicka eller tryck på genvägen från menyn, eller följ något av sätten som visas i den här guiden: 14 sätt att öppna Windows 10-inställningar.

Inställningar i Windows 10 Start-menyn

Inuti, klicka eller tryck på .

Gå till Personalisering i Windows 10-inställningar

Klicka eller tryck i kolumnen till vänster.

Alternativet Start under Personalisering

På höger sida av fönstret ser du några inställningar, bland vilka det finns en som heter Den är aktiverad som standard, och den låter Microsoft visa marknadsförda appar på din meny. Stäng av strömbrytaren så är din meny fri från marknadsförda appar i framtiden.

Stäng av reglaget för att inaktivera appförslag

Vilka andra funktioner skulle du klara dig utan på Windows 10?

“Förslagen” som diskuterats ovan är inte de enda oönskade apparna som Microsoft aggressivt driver på sina Windows 10-användare. Här på , vi brinner för vår Windows-anpassning, och vi är inte direkt fans av röran, så vi gick igenom operativsystemet med en finkam och kom fram till en lista över andra Windows 10-bloatware som Microsoft paketerar till alla dess användare. Innan du stänger den här guiden, låt oss veta vilka andra funktioner, om några, du anser vara meningslösa eller irriterande i Windows 10.

Relaterade Artiklar

Back to top button