Förhindra OneDrive från att automatiskt skapa fotoalbum i tre steg

En av de mest irriterande funktionerna OneDrive är att den automatiskt skapar fotoalbum från bilderna du laddar upp till detta lagringstjänst,(lagringstjänst) och meddelar dig om varje skapat album. Om du tar många bilder och sparar dem till OneDrive , det kan göra dig galen och få dig att vilja stänga av den. Här är hur:

NOTERA.(OBS:) Denna guide gäller för alla användare OneDrive . Det spelar ingen roll om du använder den på datorer och enheter med Windows 10 Android-smarttelefoner och surfplattor, konsoler (Android)Xbox ett eller andra enheter. Instruktionerna är desamma och den här funktionen är inaktiverad för alla plattformar du har OneDrive .

Steg 1: Logga in på OneDrive.

Gå först till dator eller enhet(dator eller enhet) och kör din favorit webbläsare(webbläsare). Gå sedan till OneDrive-webbplatsen (gå till OneDrive-webbplatsen) och registrera dig med din Microsoft konto(Microsoft konto) . Nödvändigtvis(Gör) logga in med samma Microsoft konto,(Microsoft-konto) som används på datorer och enheter där du får irriterande albumnotiser.

Steg 2: Gå till dina OneDrive-inställningar.

Du måste komma åt inställningarna OneDrive. För att göra detta, klicka eller tryck på ” inställningar(Inställningar)” i det övre högra hörnet. Det ser ut som ett kugghjul. Välj sedan ” alternativ(Alternativ) ” .

Steg 3(Steg 3) Stäng av automatiskt albumskapande.

För det första, OneDrive visar dess lagringsrelaterade inställningar. I kolumnen till vänster klicka eller tryck på ” (klicka eller tryck) Foto(Foton) » .

Här ser du en switch som säger: “Skapa album automatiskt när jag laddar upp bilder.”(“Skapa album automatiskt när jag laddar upp bilder.”)

OneDrive, foton, album

Ställ den här omkopplaren på Av som i skärmdumpen nedan.

OneDrive, foton, album

Du kan logga ut och från och med nu nästa gång du ansluter dina enheter och datorer till OneDrive genom att använda OneDrive-appar(OneDrive-appen) de kommer att få den här inställningen och sluta visa aviseringar för fotoalbum som skapades automatiskt åt dig.

Bonus: Inaktivera albumaviseringar på mobilen OneDrive-appen.(OneDrive-appen)

För vissa mobila plattformar som t.ex Android , Microsoft släppt nya applikationer OneDrive(OneDrive-appar) som låter dig visa den här funktionen från deras aviseringar. På Android smartphone(Android-smarttelefon) När du får ett meddelande från OneDrive om att det har skapat ett album åt dig utökar du meddelandet genom att svepa nedåt uppifrån och ned. Då ser du en knapp som säger: “Avvisning av autoalbum”.(“Välj bort autoalbum.”)

OneDrive, foton, album

Klicka på den och du är klar.

Du hatar automatiska fotoalbum OneDrive?

Automatiska fotoalbum(Automatisk bild) släpptes Microsoft med stor pompa 22(22 juli) juli 2016. Citerar OneDrive-teamet (OneDrive-teamet): “OneDrive upptäcker när du tar flera bilder på kort tid på en specifik plats. Foton av högsta kvalitet väljs sedan ut och placeras i ett album. Du får till och med ett meddelande när de är redo att ses och delas på OneDrive.com, våra mobilappar eller via appen Foton för Windows 10. Dessutom för att fira alla roliga saker du gör under helgen, måndag morgonalbum skapas automatiskt från dina utgående foton.(“OneDrive upptäcker när du tar några bilder under en kort tidsperiod, på en viss plats. Foton av högsta kvalitet väljs sedan ut och läggs in i ett album. Du får till och med ett meddelande när de är redo att visa och dela på OneDrive .com, i våra mobilappar eller via Windows 10 Photos-appen. Dessutom, för att fira alla roliga saker du gör under helgen, skapas album från dina helgfoton automatiskt på måndag morgon.”)

Vissa människor uppskattar den här funktionen medan andra hatar den. Och du? Gillar du det eller inte?

En av de mest irriterande funktionerna i OneDrive är att den automatiskt skapar fotoalbum från bilderna som du laddar upp till den här lagringstjänsten och den meddelar dig om varje album den skapar. Om du tar många bilder och lagrar dem i OneDrive kan detta göra dig galen och du kommer att vilja stänga av den. Här är hur:

NOTERA: Den här guiden gäller alla OneDrive-användare. Det spelar ingen roll om du använder det på Windows 10-datorer och -enheter, Android-smarttelefoner och surfplattor, Xbox One-konsoler eller andra enheter. Instruktionerna är desamma och den här funktionen är avstängd för alla plattformar där du har OneDrive.

Steg 1: Logga in på OneDrive

Gå först till en dator eller enhet och starta din favoritwebbläsare. Gå sedan till OneDrive-webbplatsen och registrera dig med ditt Microsoft-konto. Se till att logga in med samma Microsoft-konto som används på de datorer och enheter där du får de irriterande albumaviseringarna.

Steg 2: Gå till OneDrives inställningar

Du måste komma åt OneDrives inställningar. För att göra det, klicka eller tryck på inställningar knappen i det övre högra hörnet. Det ser ut som ett kugghjul. Välj sedan i menyn som öppnas alternativ.

OneDrive, foton, album

Steg 3: Stäng av skapandet av automatiska album

Först visar OneDrive dig dess lagringsrelaterade inställningar. Klicka eller tryck på i kolumnen till vänster Foton.

Här ser du en switch som säger: “Skapa album automatiskt när jag laddar upp bilder.”

OneDrive, foton, album

Ställ den här omkopplaren på Avsom i skärmdumpen nedan.

OneDrive, foton, album

Du kan logga ut och från och med nu, nästa gång dina enheter och datorer ansluter till OneDrive, med hjälp av OneDrive-appen, kommer de att ta emot den här inställningen och sluta visa aviseringar om fotoalbum som genererades automatiskt åt dig.

Bonus: Stäng av albumaviseringar från den mobila OneDrive-appen

För vissa mobila plattformar som Android har Microsoft släppt nya appar OneDrive-appar som låter dig lägga ut den här funktionen från sina aviseringar. På din Android-smarttelefon, när du får en OneDrive-avisering som säger att den har skapat ett album åt dig, utöka aviseringen genom att snärta nedåt ovanpå den. Då ser du en knapp som säger: “Välj bort autoalbum.”

OneDrive, foton, album

Klicka på den och du är klar.

Hatar du OneDrives automatiska fotoalbum?

Automatiska fotoalbum släpptes av Microsoft med stor fanfar den 22 juli 2016. För att citera OneDrive-teamet: “OneDrive upptäcker när du tar några bilder under en kort tidsperiod, på en viss plats. Foton av högsta kvalitet väljs sedan ut och placeras i ett album. Du får till och med ett meddelande när de är redo att se och dela på OneDrive. com, i våra mobilappar eller via Windows 10 Photos-appen. Dessutom, för att fira alla roliga saker du gör under helgen, skapas album från dina helgfoton automatiskt på måndag morgon.”

Vissa människor uppskattar den här funktionen medan andra avskyr den. Hur är det med dig? Gillar du det eller inte?