Förebyggande, den nya CT kommer att hjälpa till att identifiera vissa sjukdomar tidigt

Förhållningssättet till förebyggande medicin det blir mer och mer övervägt av patienter, som spontant bestämmer sig för det genomgå undersökningar och screeningar att hålla hälsotillståndet under kontroll innan man ens når manifestationen av några symtom.

För att rapportera det, en undersökning publicerad av Tech4life, där intervjupersonerna rapporterar en positiv uppfattning om att genomföra tester som kan tidig diagnostisera vissa sjukdomar.

Lyckligtvis har vi i Italien kompetenscentra på detta område, bland vilka siffror GVM Care & Research, en sjukhusgrupp som har utrustat sig med toppmoderna maskiner för att utföra en extremt komplett och detaljerad datortomografi. Instrumentet finns på Maria Cecilia-sjukhuset, i Cotignola, och kallas SOMATOM CT.

TC SOMATOM, maskinen för datortomografi kommer att kunna diagnostisera vissa patologier i god tid

Instrumenteringen som detta center är utrustad med gör att du kan göra en CT med 4D-bilddetektering eller i alla fall med hög upplösning på kort tid. Dessutom lämpar sig maskinens speciella struktur väl att använda för ömtåliga, överviktiga och pediatriska patienter tack vare en öppning av portalen (d.v.s. tunneln) på 78 cm och en säng som kan bära över 200 kg.

Tack vare SOMATOM CT erhålls de på bara 2 sekunder 768 lager (detaljsektioner) för varje 360° rotation av maskinen, som kan beskriva varje del av kroppen i detalj. Detta gör att du kan ha en fullständig bild av varje organ i detaljoch låter dig upptäcka eventuella avvikelser på rekordtid.

Sist men inte minst, den höga tekniken i maskineriet gör att du kan minska dosen av kontrastmedlet administreras innan man fortsätter med undersökningen, vilket leder till en otvivelaktig nytta för patienten.

Relaterade Artiklar

Back to top button