Fördelar och nackdelar med DAD-lektioner, inklusive fusk

Pandemin har tvingat hela världen att ändra livsstil inom många sektorer, inklusive utbildning. Som ni alla vet kommer de flesta akademiska kurser just nu i DAD. Vad betyder det här ordet? Det är helt enkelt en akronym för Distansutbildning och sker elektroniskt, genom plattformar som Zoom och liknande. Förutom vissa fördelar med distansundervisning är det onekligen också nackdelar, bland annat möjligheten för elever att fuska vid vissa tidpunkter. Låt oss se hur.

Studenttricks i DAD, så här kan de fuska

En av de saker som lättast kan hända under en lektion som denna, är eftersläpning. Med detta ord beskriver fördröjningen i samtalet, eller till och med tillfälligt avbrott av signalen. Det är dock ett engelskt ord, som även assimilerats av den italienska vokabulären som ett verb “”. Vissa elever kan använda denna fördröjning som en ursäkt för att kopiera eller till och med bara inte vara i klassen.

Detta fenomen kan till och med vara iscensatt. Massor av tutorials på YouTube där elever håller andra elever som att fuska. Ett av de vanligaste knepen är att fäst en remsa med tejp på webbkameran transparent, så att bilden inte framstår särskilt tydlig för läraren och inte helt kan avgöra vad du gör just nu. På så sätt skulle du vara där utan att behöva vara uppmärksam. Men det finns många andra, som t.ex dölja anteckningar någonstans på väggen precis ovanför datorn, eller sätt samma urklipp som skrivbordsbakgrunden. Vissa rekommenderar till och med djag har i hörlurarna ett samtal med en vän för att föreslå vad som behöver sägas under ett förhör.

Kort sagt, med lektionerna i DAD är det tyvärr omöjligt att fastställa den verkliga ärligheten hos de som följer och ifrågasätts. Och det är därför högst troligt när pandemin är över kommer utbildningssektorn att återgå till vad den var tidigare.

Relaterade Artiklar

Back to top button