Ford har redan sålt hela sin Eluminator, sin speciella eftermonterade elmotor

Eluminator © Ford

Det är en fenomenal framgång för Fords motor, slut i lager efter 3 dagars tillgänglighet i USA.

Uppkallad efter de legendariska Aluminator-motorerna introducerades Eluminator i augusti av Ford of America.

Ford of America omkörd av efterfrågan

Ford of Americas erbjudande var avsett att demokratisera eftermontering, en praxis som omvandlar gamla termiska fordon till elektriska. Eluminator-motorn är identisk med den som utrustar Mustang Mach-E GT, med en effekt på 219 kW, eller 281 hästkrafter, och ett maximalt vridmoment på 430 Nm framgång för denna reservdel, trots sitt pris på 3 900 dollar, helt fångad märket off guard.

Det tog bara tre korta dagar att sälja Eluminator-lagret, även om Ford avstod från att meddela antalet sålda motorer. Det var dock genom rösten från Mark Wilson, ledaren för Ford Accessories, som märket meddelade att andra delar skulle komma ut på marknaden mycket snabbt. : ” Om efterfrågan kräver det kommer vi att producera så många som behövs “, förklarade han för våra kollegor från Ford Authority. Förvånad, men pragmatisk, tänker Ford dra fördel av den bländande framgången med sin Eluminator.

En motor som är kompatibel med alla fordon

För att åtfölja tillkännagivandet av sin motor, presenterade Ford en 1978 års F-100-modell, exakt driven av två Eluminator-motorer. Den gamla pickupen utvecklar nu 480 hk, samma effekt som Mustang Mach-E GT! Allt med betydande utrymmesbesparingar tack vare den reducerade storleken på Eluminatorn, jämfört med en konventionell förbränningsmotor.

Ford och F-100 © Ford

Ford levererar inte batterier som medföljer Eluminatorn. Det amerikanska varumärket planerar dock att skapa en rad produkter runt sin motor för att underlätta dess integration i eftermonteringsprojekt.

Källa: Ford Authority

Relaterade Artiklar

Back to top button