Ford föreställer sig en elektrisk laddningsmekanism utan att gå ur sin bil

elbil

Ford utvecklar en robot som kan ladda ditt elfordon utan att du behöver lämna det. Ett tekniskt framsteg som skulle kunna hjälpa förare med nedsatt rörlighet.

I en video som publicerades den 20 juli presenterar Ford sin nya robotladdare, designad för personer med funktionsnedsättning.

En robot som laddar ditt elfordon

För att använda den kan inget vara enklare: allt du behöver göra är att flytta fordonet framåt framför den smarta laddstationen och ta ut din smartphone. Från en applikation kan du aktivera roboten, som kommer ut från stationen. En mekanisk arm verkar känna av bilens laddningsuttag, som öppnas av sig själv tack vare applikationen. Armen ansluts sedan autonomt och börjar lasta fordonet. Användaren kan sedan vänta inne eller gå ur bilen.

Innovation är produkten av det tyska universitetet i Dortmund. Enligt Ford är elbilar populärare än termiska fordon bland personer med nedsatt rörlighet, eftersom laddning är lättare att hantera än bensinpumpen. Således försöker tillverkaren ta ytterligare ett steg mot inkludering med denna nya robot. På sikt vill företaget utveckla sätt att lasta på som inte kräver några ingrepp från förarens sida.

Om den för närvarande inte är tillgänglig för allmänheten, förutser denna robot stora framsteg på sidan av laddstationerna.


Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button