Ford Eluminator: en elmotor som säljs ensam för att underlätta omvandlingen av termiska fordon

Ford Eluminator © Ford

För att underlätta omvandlingen av termiska modeller till en elmotor kommer Ford att lansera marknadsföringen av en elmotor som säljs naken. Den officiella presentationen av den kommer att äga rum i höst i Las Vegas under den årliga SEMA Show.

Det ska också göra det möjligt att konvertera gamla bilar till el. Tillverkaren kommer att förse den fria motorn med endast högspänningskabeln och de nödvändiga kontakterna. Det kommer inte att finnas någon överföring eller batteri med den.

Läs också:
Eftermontering: Citroën DS från 1971 återföds i en helelektrisk version

Eluminator: en nick till det förflutna

Namnet på denna motor är en nick till tillverkarens gamla V8-block, Aluminators. E ersätter A för att indikera att det är en elmotor. Motorblocket är hämtat från reservdelskatalogen för Mustang Mach-E GT, Fords elektriska SUV.

Det tekniska bladet anger att den utvecklar en effekt på 210 kW, eller cirka 281 hästkrafter med ett maximalt vridmoment på 430 Nm och ett varvtal på 13 800 rpm vid full effekt. Dess vikt är 93 kg och den är monterad i Mexiko.

Redan närvarande på den amerikanska sajten Ford Performance visas den för 3 900 dollar styck. Den är dock inte tillgänglig för beställning ännu.

Läs också:
Upptäck den 100 % elektriska 2CV R-Fit, designad som en eftermontering

Chevrolet också i startblocken

Det amerikanska företaget Chevrolet kommer snart att erbjuda ett komplett kit baserat på motorn i Bolt EV och åtföljs av ett batteri. Det kommer därmed att vara möjligt att förvandla ett gammalt fordon med en komplett sats inklusive nödvändig för att byta till elektrisk transmission.

Denna typ av modifiering är dock fortfarande mycket reglerad i Frankrike, som nyligen godkände eftermontering genom att bland annat begränsa omvandlingen till en effekt som är identisk med ursprungseffekten för att säkerställa att överdrivna motorer inte installeras i tekniskt olämpliga fordon.

Källor: Motormyndigheten
, Ford-prestanda

Relaterade Artiklar

Back to top button