Förbättra ljudkvaliteten i Windows 10 med dessa fyra tips

Och är det givet multimediabehandling förlängt vad vi gör med dessa datorer idag, ljudsystemet som används är grundläggande för många användare. Därför faktorer som systemhårdvara, hörlurar eller hörlurarhögtalare som vi använder, eller programvaran som vi har installerat för reproduktion av musik och av videoklipp är väsentliga.

Naturligtvis finns det inget bättre än att skaffa en ljudutgångsenhet kraftfullare eller bättre kvalitet men vi har inte alltid en budget för det, så i dessa rader kommer vi att visa dig hur du kan förbättra det här avsnittet direkt i Windows 10 in använda några funktioner designad för allt detta. Naturligtvis måste vi komma ihåg att enligt material som vi använder i varje fall kommer inte alla dessa funktioner att vara tillgängliga för alla eller på ett ställe.

För allt detta, först och främst är det vi ska göra att gå in på” Konfiguration / System / Ljud ‘, och väl här väljer vi enhet vi vill ta itu med i rullgardinsmenyn” Välj utenhet “, där vi kommer åt dess egenskaper . Till exempel, i det här fallet kan vi använda funktionen som kallas basförstärkning, som, som namnet antyder, kommer att bidra till att förbättra bas musik och ljud vi återger .

Det är något som vi hittar på fliken ” Förbättringar “, där vi markerar alternativet” Bas Bost “, dessutom kommer det att hjälpa oss när det gäller att öka bas frekvenser som vi hör, vilket kommer att ge oss mer bas . Samtidigt är det också lämpligt att aktivera virtuellt surroundljud vilket är särskilt användbart i de fall där vi har en uppsättning högtalare, eftersom vi kan aktivera det här alternativet för att imitera surround-ljud sedan flik » Rumsligt ljud » .

Ett annat alternativ för att förbättra ljudet i Windows 10 är att använda programmet som heter D Olby Atmos som vi i det här fallet hittar i avsnittet » Rumsligt ljud / Dolby Atmos för hörlurar “, och när den väljs omdirigerar den oss direkt till Microsoft Store som vi laddar upp det till.

Slutligen rekommenderar vi att du gör några justeringar av utjämnare av utdataenheten vi använder, om den har stöd för det. På detta sätt, vad vi ska uppnå är att balansera skillnaderna mellan poäng topparna och dalarna audio och därför förbättra den övergripande kvaliteten audio .

Relaterade Artiklar

Back to top button