Förbättra dina Word-dokument genom att enkelt numrera raderna

Ett exempel är fallet som vi ska prata om härnäst, i synnerhet talar vi om möjligheten att lägga till radnummer i ett dokument. Det är något som i Microsoft Ord kan hjälpa oss att ange de exakta positionerna inom det, mycket användbart i dokument med många sidor. Därför kommer vi nedan att visa dig hur du lägger till radnummer snabbt och enkelt från denna ordbehandlare.

Lägg till radnummer i Word-dokument

Naturligtvis, innan vi börjar, måste vi komma ihåg att Word handlar om tabeller och textrutor som om de var på en enda rad, oavsett storlek. Därför, när vi vet detta, för att börja lägga till radnummer, det första är att öppna dokumentet på ett konventionellt sätt. Väl på skärmen, i applikationsmenyn, måste vi gå till alternativet som heter Format. Här kan vi redan se, på vänster sida, en knapp som heter Linjenummer.

I rullgardinsmenyn kommer vi att se flera alternativ som gör att vi kontinuerligt kan upprepa radnumren, för att starta om på varje sida eller avsnitt osv. Därför är ett av de mest intressanta alternativen Kontinuerlig. Säg att när det är aktiverat på detta sätt kommer radnumren att visas på vänster sida av dokumentsidan. Dessutom kommer dessa nummer bara att visas i läge förhandsvisning så om vi har valt ett annat visningsläge kommer de inte att visas.

Det kan också vara så att vi vill anpassa utseendet på dessa tillagda nummer med vårt eget format. Och det är att dessa som standard visas med samma teckensnitt, storlek och färg som standardstilen. Därför, för att ändra dess utseende, måste vi ändra denna stil, även om Ordet standardmask.

Lägg till personligt format till nya radnummer

Först går vi till fliken Hem och klickar på den lilla knappen i det nedre högra hörnet av Styles-sektionen för att se Kontextuell meny . Här klickar vi på knappen Alternativ där i Välj de stilar du vill visa vi väljer Alla stilar.

Efter att ha stängt detta fönster kommer vi redan att ha möjlighet att välja och ändra teckensnittsstilen som kallas Linjenummer. Så vi kan tillämpa både typsnittet, såväl som färgen eller storleken på de tidigare tillagda radnumren. I rullgardinsmenyn som visas när du väljer, klicka på knappen Redigera för att välja de nämnda parametrarna.

Naturligtvis, om du vill ta bort de radnummer som lagts till dokumentera Word gör det enkelt att göra. Vi återgår till menyn vi pratade om tidigare i Format / Radnummer, men i det här fallet har vi valt alternativet Ingen. Vid den tidpunkten kommer textdokumentet att återgå till sitt ursprungliga tillstånd, utan den numrering som nämns här.

Relaterade Artiklar

Back to top button