Förbättra din integritet i Chrome med ett klick

Det råder ingen tvekan om att säkerhet är en viktig fråga för Internetanvändare. Många hot finns på nätverket, men som tur är har vi också ett brett utbud av möjligheter att skydda oss. En annan mycket viktig faktor är dock sekretess. Idag har vår information och personuppgifter stort värde på nätet. Marknadsföringsföretag letar ständigt efter ett sätt att få denna information så att de kan marknadsföra den, skicka riktade annonser till oss eller sälja den till tredje part. I den här artikeln kommer vi att prata om Rensa cache ett tillägg för Chrome som låter oss förbättra integriteten med ett klick.

Vikten av integritet på webben

Som nämnts, nuförtiden sekretess på nätet är en mycket viktig fråga. De kan erhålla vår data genom en mängd olika metoder. Till exempel kan de använda skadlig programvara som kan logga vår internetanvändning. De kan också använda webbhistorik för att lära sig mer om oss.

Huvudmålet de strävar efter få vår information på nätverket är att skapa en profil och skicka oss annonser anpassade efter vår smak. De kan också sälja denna information till tredje part och hamna i spamkampanjer till exempel.

Det bör nämnas att integritet också är relaterat till säkerhet. Vi kan ha säkerhetsproblem om vår data inte är ordentligt skyddad. Det är därför integritet är en väldigt viktig faktor och vi måste vara försiktiga om vi inte vill ha problem. Vi kommer att förklara hur Clean Cache fungerar och varför det förbättrar integriteten när du använder Google Chrome.

Clean Cache, tillägget som förbättrar integriteten i Chrome

Det är via webbläsaren som vi kan filtrera mycket data dagligen. Om vi ​​talar om de mest använda, måste vi nämna Google Chrome . Det är utan tvekan den mest populära idag och finns på de flesta plattformar. Det betyder att det finns ett stort antal verktyg tillgängliga, men det kan också utgöra ett problem för vår säkerhet.

Clean Cache tillåter oss att rensa cache, webbhistorik, cookies, lösenord, nedladdningar …allt med ett klick. Vi vet redan att webbläsaren kan samla in allt vi har nämnt som kan påverka integritet och även säkerhet. Det är viktigt att vi har detta i åtanke.

Dess funktion är mycket enkel. Vi måste välja allt vi vill ta bort. Vi kan också ställa in en specifik tid, på så sätt kan vi rensa webbläsaren med alla rekord från den sista dagen, till exempel. Du kan också ta bort från början.

För att installera detta tillägg måste vi gå till Krom Officiell butik . Som vi alltid säger är det tillrådligt att installera denna typ av programvara från officiella källor. På så sätt ser vi till att det inte har ändrats på ett skadligt sätt och vi kommer inte att ha säkerhetsproblem. Det är ett gratis tillägg och om några sekunder kommer vi att ha det tillgängligt i webbläsaren.

När det har installerats ikon Kommer komma i webbläsarfältet . Ett enkelt klick på den visar oss olika alternativ att ta bort, som ses i bilden ovan. Du kan ta bort cachen, formulären, lösenorden, historiken… Du kan också ställa in den tid du vill. Du kan ta bort innehåll i sista minuten, sista timmen, sista dagen…

Vi kan också komma in inställningar och peka ut olika funktioner som intresserar oss. Vi kan skapa profiler för att underlätta och påskynda radering baserat på våra intressen.

Kortfattat, Rensa cache är en intressant gratis tillägg tillgänglig för Google Chrome. Med den kan vi förbättra vår integritet med bara ett klick. Det låter oss rensa cache, historik, lösenord… Detta gör det också till ett bra alternativ för att förbättra säkerheten. Vi vet redan att dessa två faktorer värderas högt av användare och vi måste ta hand om dem om vi inte vill ha problem som äventyrar våra enheters korrekta funktion, såväl som vår information på nätverket.

Relaterade Artiklar

Back to top button