För Sony kommer smartphonekameror snart att överträffa DSLR-kameror

smartphone bilder

Inom två år sensorerna för smartphones kan vara lika med eller till och med överstiga kameror SLR enligt ett ramverk från den japanska tillverkaren.

Smarttelefonen har djupt förändrat fotomarknaden. De kompakta modellerna har blivit totalt krossade av smartphonens framväxt och alltid mer kapabla när det gäller fotografering.

Sony har varit ledande inom smartphonekameror i många år

Sony har framgångsrikt förhandlat fram detta tekniska skifte. Den japanska tillverkaren, vars fotografering är en av dess flaggskeppsaktiviteter, utrustar nu ett mycket stort antal smartphones tillgängliga på planeten med sina sensorer.

Trenden är inte på väg att upphöra och nya smartphonemodeller multiplicerar sensorerna och gör mer och mer utrymme för olika objektiv att erbjuda allt mer exakta och detaljerade bilder, dag och natt.

SLR-kameran är dock inte dömd till en säker död. Dessa modeller är fortfarande särskilt populära bland purister men även bland proffs som vill ändra inställningarna så noggrant som möjligt för att få de bilder de vill ha och ligga steget före när det gäller bildkvalitet.

Allt större sensorer som skulle konkurrera med de hos SLR:er

Saker och ting kan dock förändras, enligt Terusi Shimizu, VD och koncernchef för Sony Semiconductor Solutions. Under en affärsbriefing som ägde rum för några dagar sedan hävdade chefen att bildkvaliteten som produceras av smartphones kan vara lika med eller till och med överträffa den för DSLR:er år 2024.

Sensorerna som placeras på telefoner tar allt mer plats och tillverkarna tvekar inte att integrera allt mer framträdande linser och fotomoduler för att garantera bästa möjliga prestanda.

Om de två enheterna är på väg att samexistera är denna prognos en bra sak för konsumenten. Uppenbarligen säljs många fler smartphones över hela världen varje år än kameror och den ökade bildkvaliteten kan bara vara till fördel för alla användare, försäkrad om att få ett allt bättre kvalitetsresultat på sina enheter.

Vi ses då 2024 för att på plats bedöma om orden från Terusi Shimizu visar sig vara korrekta och om smartphones äntligen konkurrerar med bilderna tagna av en gammal bra SLR.

Källa: SamMobile

Relaterade Artiklar

Back to top button