För att vinna en tävling på Minecraft fäller de en nationell internetoperatör med en DDoS

Squid Game © Netflix

Det är en 100 000 dollar smålighet i universum Minecraft, medan deltagarna i en virtuell tävling eliminerade ett lag från Andorra genom att stänga av deras internet. Tour de force, som bestod av en klassisk DDoS (denial of service)-attack, kostade de åtta spelarna en hypotetisk seger och immobiliserade hela Internetnätverket i Furstendömet Andorra, som ligger mellan Frankrike och Spanien. .

Temat för spelet var centrerat på Bläckfisk spelden berömda evenemangsserien från Netflix.

Modus operandi: immobilisera ett helt land

Svårt att minnas den gigantiska dockan i serien Bläckfisk spel utan att uppleva frossa. Vurmen för den sydkoreanska showen verkar inte ta slut, eftersom många videospelsservrar imiterar seriens ursprungliga koncept: en kolossal belöning, en enda överlevande och hundratals friare som spelar spel på dödlig lekplats.

På Twitch var en server vid namn SquidCraft värd för en turnering från spelet Minecraft, som samlar mer än 150 personer, inklusive några spelare som bor i Andorra. Samtidigt upplevde landet en internetavstängning, troligen driven av geniala hackare som inte gick ur vägen. Andorra Telecom, den enda accessleverantören i landet, drabbades av flera överbelastningsattacker (Ddoss) från 23 till 24 januari, vilket förlamade hela landet.

Landets internetuppkoppling återställdes snabbt, men denna mycket olämpliga nedskärning kostade de åtta berörda andorranska spelarna segern. De tusentals människor som tittade på turneringen på Twitch kommenterade händelsen och pendlade mellan snällt hån och beundran för de som kan stänga av internet för sådana småändamål.

100 000 dollar glider av dina fingrar som en bläckfisk

Detta klipp är dock inte bara ett skolpojkskämt, eftersom det står mycket pengar på spel.Registreringen till turneringen var gratis, men belöningen, som ges till den enda överlevande spelaren, uppgår till $100 000. Attackerna fortsätter fortfarande måndagen den 24 januari och omfattningen av de medel som används tyder på att flera tusen människor arbetade tillsammans för att förhindra invånarna i Andorra från att dra nytta av den dyrbara bandbredden.

Naturligtvis är detta inte den första attacken i sitt slag på servrar Minecraft och spelet är regelbundet målet för attacker som tillåter hackare att stjäla användardata. På internet finns det tutorials i överflöd för att kunna förhindra och motverka dessa attacker så snabbt som möjligt.

Källa: Twitter

Relaterade Artiklar

Back to top button