För att skydda dig från falska nyheter kommer WhatsApp att begränsa vidarebefordran av meddelanden

WhatsApp Logo_cropped_0x0_cropped_0x0_cropped_0x0

Det går inte en vecka utan sidan WABetaInfo avslöjar inte nya funktioner som kommer till WhatsApp.

Sajten som specialiserat sig på snabbmeddelandeapplikationen har upptäckt att WhatsApp kommer att fortsätta sina ansträngningar för att skydda sina användare från falska nyheter.

WhatsApp kämpar mot spridningen av falska nyheter

Nyheterna är oändliga för WhatsApp. Medan stöd för flera enheter precis har rullats ut, arbetar Meta på många andra funktioner, inklusive möjligheten att underlätta interaktioner med osparade nummer. Men det är inte allt. WhatsApp kommer snart att rulla ut en begränsning av antalet meddelanden som användare kan vidarebefordra. Målet: att drastiskt bekämpa spridningen av falska nyheter.

Dessa begränsningar, som redan introducerades förra månaden i betaversionen av Android-applikationen, kommer att anlända i betaversionen av iOS innan de distribueras till alla användare av den stabila versionen. Denna nya regel kommer dock endast att gälla för meddelanden som redan har vidarebefordrats.

Detta är inte första gången WhatsApp har infört sådana begränsningar. Under 2019 hade applikationen redan begränsat vidarebefordran av meddelanden till högst fem mottagare med samma mål. På senare tid hade de reducerats till en person för att stoppa spridningen av falsk information om coronaviruset.

Om samma ämne:
WhatsApp: ett webbtillägg för att säkra appen på PC, så här laddar du ner den

Källa: Softpedia

Relaterade Artiklar

Back to top button