För att locka kreatörer ger Facebook tillgång till en katalog med licensierad musik gratis

Facebook © Shuterstock

Det är kanske en liten revolution som det berömda sociala nätverket leder. I själva verket, Facebook vill se innehållsskapare generera mer intäkter på sin plattform…

För detta har företaget under ledning av Mark Zuckerberg beslutat att inviga en tjänst som tillåter fri användning av licensierad musik.

Mot en ljus framtid för blivande kreatörer?

Detta är tyvärr vardagen för många kreatörer på YouTube och många andra medier… När musik som används på en video inte är fri från rättigheter kan vi helt enkelt säga adjö till intäktsgenerering. En förståelig begränsning, men som också kan begränsa kreativiteten. Hur oväntat det än kan tyckas, verkar Facebook ha hittat paraden för att tillfredsställa det största antalet.

Facebook-musik © Facebook

För att främja publiceringen av videor på sitt berömda sociala nätverk förser Meta alltså sina användare med licensierade stycken komponerade av planetstjärnor som Post Malone, Tove Lo eller The Kid Laroi. Genom att skapa en video på minst 60 sekunder som publicerats på Facebook och som använder en av dessa licensierade musiker, kommer skaparen att kunna generera inkomster utan minsta begränsning … eller nästan.

En nyhet som förändrar allt?

En person som vill ladda upp en video på Facebook kan först kontrollera om klippet är kvalificerat för intäktsgenerering via Creator Studio. Ett privat meddelande kommer också att skickas till personen för att meddela om möjligheten eller inte att tjäna pengar. Du bör veta att intäkterna kommer att delas mellan rättighetsinnehavaren av låten, Meta och skaparen. Den senare bör få cirka 20 % av annonsintäkterna. Vi känner inte till fördelningen av de andra två aktierna.

Katalogen över licensierade spår kommer att växa under veckorna. Funktionen kommer snart att rullas ut globalt. Förenta staterna kommer att gynnas i första hand. Facebook har för avsikt att samarbeta med musikbranschen för att förfina sitt utbud. Detta kan ge några idéer till andra plattformar.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button