För att hjälpa dig välja dina rutter visar Google Maps nu priset på vägtullarna

mapsgoogle © Google

Goda nyheter för användare av Googles GPS-tjänst: Maps berikas genom att nu erbjudas att direkt visa priset på de resor du ska göra.

Avgiftsbarriär, bro eller till och med tunnel, ackumuleringen av priserna för alla övergångsställen som kräver fakturering kommer att indikeras av tjänsten. Å andra sidan är det ännu inte planerat att i detalj visa priset för varje påträffad vägtull.

Läs också:
Google Maps: snart rutter med mindre bromsning för färre olyckor?

En ny funktion för smarta resor

Google Maps kommer nu att ytterligare vägleda fans av tidsbesparing eller resebesparingar. Googles GPS-tjänst kommer verkligen att berikas med nya funktioner, enligt en medlem av betatestprogrammet för Maps. Den sistnämnda, liksom alla deltagande individer, fick ett meddelande från Google som meddelade att nästa stora innovation av tjänsten kommer att bestå i att visa kostnaden för vägtullar på en resa. Tillräckligt för att användarna ska kunna välja mellan de snabbaste och mest ekonomiska vägarna – även om det händer (ibland) att de två går ihop.

För närvarande, enligt Android-polisenfirman ” arbetar med fullständig identifiering av avgiftsbelagda vägar, både för den allmänna kartan och för navigeringsvägarna “. Maps skulle därmed anpassa sig till Waze, en annan populär navigationstjänst som Google förvärvade 2013, som i tre år har gjort det möjligt för dig att veta kostnaden för en resa enligt vägtullarna som ska passeras.

Andra konkurrenter inkluderar också denna tjänst, till exempel ViaMichelin, som också erbjuder att inkludera kostnaden för bensin i priset för en resa som ska göras.

Källa: Android telefon

Relaterade Artiklar

Back to top button