För att de ska använda Bing köper Microsoft Internetanvändare, och det verkar fungera

Bing

Tillverkaren ger många poäng som kan användas i flera amerikanska märken för att uppmuntra antagandet av dess Navigatör
.

Även om Bing har funnits i mer än ett decennium kan man inte riktigt säga att sökmotorn är särskilt populär bland användarna.

En gammal sökmotor som fortfarande letar efter sin publik

Undansatt av vissa, missförstådd av många andra, lever Bing sitt liv i skuggan av Google Sök, som fortfarande fångar nästan 9 av 10 sökningar över hela världen. I USA representerar Microsofts tjänst endast 6 % av marknaden. I Frankrike är dess närvaro ännu svagare och ackumulerar knappt 5 % av de gjorda webbsökningarna.

Microsoft är dock inte avskräckt och gör allt för att övertyga användare att byta grädderi och testa sina tjänster online.

Det här är den amerikanska sajten Gränsen som upplevde det genom att under flera dagar analysera de olika teknikerna som Redmond-förlaget införde för att få några användare till sin webbplats, och den senare är redo att ta fram checkhäftet för att uppnå sina mål.

Microsoft överöser sina användare med presentkort för att övertyga dem om att ändra sina vanor

Microsoft har genom sina olika produkter satt upp Microsoft Rewards, ett program som gör att de som använder företagets onlinetjänster kan samla poäng för att omvandlas till presentkort hos partnermärken, som Decathlon eller Zalando i Frankrike. Xbox-spelare kan också samla poäng genom att till exempel göra onlineköp på sin konsol.

Microsoft har tillämpat samma belöningssystem på Bing och delar ut poäng för varje fråga som görs på sökmotorn, så länge du är inloggad på ditt Microsoft-konto. Många Microsoft-användare, särskilt de som spelar på Xbox, som svarade på Gränsen anger också att de bara använder Bing för att samla in dessa presentkort.

Vissa människor har ändå visat sig övertygade av Bing över tid, oavsett om det gäller dess fullständiga integration med Windows, kvaliteten på sökresultaten eller dess dagliga växlande bakgrundsbilder.

Ändå verkar Bing för tillfället dömd att bara vara en sekundär spelare mot sin rival. Google skulle också vara den näst mest sökta termen av användare på Bing, uppenbarligen ivriga att snabbt återgå till sin favoritmotor.

Om samma ämne:
Google: imponerande årsresultat, och tack vem? Tack sökmotor!

Bing

Att ladda ned

Bing

  • Video layout
  • Filter för bildsökning
  • Filtrerar nyheter efter källor

Drivs av Microsoft är Bing Googles överlägset mest omfattande konkurrent. Det är i synnerhet den enda som verkligen lyckas reta honom när det gäller kvaliteten på resultaten.

Drivs av Microsoft är Bing Googles överlägset mest omfattande konkurrent. Det är i synnerhet den enda som verkligen lyckas reta honom när det gäller kvaliteten på resultaten.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button