För att bli framgångsrik på Facebook bör du vara plagiatör

Facebook-logotyp © Facebook

Facebook
som just har publicerat en rapport om det mest sedda innehållet, skulle inte främja – trots sig själv eller inte – framgången för medlemmarnas ursprungliga innehåll.

Den sociala nätverksjätten Facebook har precis släppt en studie om det mest sedda innehållet på sin plattform. För Mark Zuckerbergs företag är detta en handling av öppenhet, särskilt efter de rungande uttalandena från USA:s president Joe Biden, som den 16 juli under en presskonferens om vaccination mot Covid-19 hade anklagat Facebook för att döda människor ». I denna rapport hittar vi listan över de 20 mest sedda inläggen på det sociala nätverket under andra kvartalet 2021. Slutsatsen som framkommer är att Facebook inte verkar gynna skapandet av innehåll, utan snarare plagiat.

Läs också:
Facebook Messenger firar sitt 10-årsjubileum med integrationen av 10 nya funktioner

Facebook, en plats som är mer gynnsam för delning än för skapande

Som doktor i historia och expert på digital transformation Anthony Poncier påpekar för Atlantico, nästan alla 20-stjärniga publikationer under andra kvartalet är plagierat eller icke-originalinnehåll. Det är med andra ord innehåll från andra plattformar än Facebook.

YouTube-videor plagieras i stor utsträckning på Facebook eftersom det är väldigt enkelt att lägga upp innehållet igen “, förklarar Anthony Poncier. För honom är anledningen enkel: Facebook är inte ett socialt nätverk eller en plattform som lämpar sig för att skapa originalinnehåll. ” Det är snarare en plats där vi delar, ofta med en enkel copy-paste av en länk eller ett foto “, han lägger till.

Men Facebook kan mycket väl påbörja ett avgörande skifte som kan uppmuntra innehållsskapare att återigen projicera sig själva på det sociala nätverket. Liksom en plattform som Substack skulle Facebook överväga att komma in i nyhetsbrevet och lyfta fram originalinnehåll.

Läs också:
Facebook presenterade sitt mest sedda och delade innehåll under första halvåret

Memes, clickbait och Covid-19 på menyn över de mest visade inläggen

När det gäller det mest sedda innehållet under det senaste kvartalet som listas i rapporten, finns det inlägg om Covid-19, clickbait eller till och med memes, framför allt av grupper av “nurchis” på Facebook.

Nu är frågan som uppstår hur det kommenterades, av vem och hur många gånger? Att bara stanna vid posten är av intresse », Kommentarer Anthony Poncier. Historiedoktorn påminner om att sociala nätverk strävar efter två huvudmål: engagemang och interaktion, med kommentarer och delningar som handlingar som kommer från användare. ” Rapporten går inte närmare in på denna fråga. “, beklagar i alla fall experten.

Källa: Atlantico

Relaterade Artiklar

Back to top button