För Amazon är roboten framtiden för arbetarsäkerhet

Amazon Robot © © YouTube / Amazon News

E-handelsjätten har avslöjat flera robotar som den just nu testar och vars mål är att ” göra arbetet säkrare för de anställda “.

De heter Ernie, Bert, Scooter och Kermit och representerar framtiden för lagerarbete, enligt Amazon.

Läs också:
Amazon Prime Day tillkännages officiellt den 21-22 juni

Robotar för att göra tråkiga uppgifter

Ernie är ett robotsystem som kan plocka upp papperskorgar och leverera dem till anställda, för att förhindra att de hamnar i besvärliga positioner, som att böja sig ner mycket. “ Innovationen av en robot som Ernie är intressant eftersom den kanske inte påskyndar processen, men vi hoppas, baserat på våra tester, att den kan göra våra anläggningar säkrare för de anställda. säger Kevin Keck, chef för avancerad teknologi på Amazon.

Bert är för sin del en mobil och autonom robot. Dess uppdrag är att transportera varor till olika platser i ett lager och, ” i framtiden kan en anställd anlita Bert för att transportera föremål runt en byggnad. Dessutom kan Bert vid något tillfälle kunna flytta större, tyngre föremål eller vagnar som används för att transportera flera paket runt våra anläggningar. säger Amazon i sitt blogginlägg.


Slutligen är Scooter ansvarig för att transportera vagnar på samma sätt som ett litet tåg, efter Kermits exempel, som “ fokuserar på att flytta tomma papperskorgar från en plats till en annan för att få dem tillbaka till startlinjen.

Läs också:
Bezos kommer inte längre att vara chef för Amazon den 5 juli

Inte säker på att det räcker

Rollen som robotik och avancerad teknologi kan spela för att inte bara förnya för kunderna, utan också bidra till att göra våra anläggningar säkrare, är en enorm motivation för mig och mitt team. Våra anställdas hälsa och säkerhet är vår främsta prioritet. Genom att lyssna på dem, förnya på deras vägnar och introducera ny teknik till våra anläggningar under de kommande månaderna och åren, är jag övertygad om att vi kommer att gå långt mot vårt mål att minska inspelningsbara incidenter med 50 % till 2025. säger Kevin Keck.

Ändå kan det diskuteras om tekniken är den enda lösningen för att förbättra säkerheten och arbetsförhållandena för Amazon-anställda. Som en påminnelse mötte företaget nyligen kontroverser efter att några av dess anställda hävdade att de måste kissa på flaskor, på grund av brist på tid att ta en paus. Inför dessa förhållanden kom företagets allra första fackförening nästan till i delstaten Alabama.

Om tekniken ger en lösning kan nya åtgärder för att ge företagets personal att vila mer vara välkomna.

Källor: Engadget
, Amazon

Relaterade Artiklar

Back to top button