För 50 år sedan spelade en astronaut golf på månen: här är den surrealistiska historien

Du har precis anlänt till en plats där endast väldigt få människor har haft turen (och modet) att komma fram, en outforskad, ödslig men samtidigt majestätisk plats: Månen. Vad ska man göra när man väl landat? Uppenbarligen två golfrundor! Detta var idén som NASA-astronauten kom på Alan Shepard den 6 februari 1971.

Detaljerna i denna trevliga upplevelse på månen

Visst har något fått det här företaget, om än väldigt enkelt, att gå in i historien. Shepard hade uppenbarligen inte med sig sina golfklubbor, men det har han använde en “modifierad” provinsamlingsenhet.

Astronauten kom på idén att “spela golf på månen” 1970, när den berömda golfaren Bob Hope besökte NASAs bemannade rymdfarkostcenter i Houston, astronaututbildningscentret, för en tv-special. Shepard blev inspirerad att göra en snabb satellitgolfsession för visa månens gravitationskraftvilket är en sjättedel av jordens.

Astronautens bedrift åstadkoms i slutet av uppdraget i himlakroppen, när de skulle ge sig av. Du kommer inte tro det, men Shepard var tvungen att träna en tid på vår planet, innan han tog bilden, eftersom han inte var säker på att han kunde göra det. Anledningen är enkel: dräkten vägde 90 kilo och var extremt stel, nästan omöjlig att flytta.

Efter skottet hävdade astronauten att bollen färdades “miles and miles”. Uppenbarligen var detta en överdrift, eftersom – enligt en rapport – den första bollen färdades i 22 meter, medan den andra för cirka 37 meter. Som jämförelse går ett genomsnittligt skott från en professionell spelare 200 meter.

Hur som helst Shepard, till slutet, övervägde sitt unika åtagande . “” Sa astronauten 1998 under en dokumentär, några månader före sin död vid 74 års ålder.

Relaterade Artiklar

Back to top button