Fontemon: ett Pokémon-fanspel i webbläsaren som endast är skapat av ett typsnitt

Fontemon © Michael Mulet

En utvecklare har skapat ett fan-spel av Pokémon spelbart gratis på Navigatör
och består bara… av ett typsnitt!

Lämpligt namngiven Fontemondetta ursprungliga fan-spel av Pokémonskapad av en viss Michael Mulet, låter dig på ett uppfinningsrikt sätt spela en kort parodi på kultvideospelsserien från Game Freak.

Läs också:
Disco Elysium: ett fan gör ett slags demake med Game Boy-grafik

Skriv dem alla!

Består endast av ett teckensnitt på 970 kilobyte, Fontemon låter dig spela Pokémon på ett ovanligt sätt. Genom att skriva vilken bokstav som helst på tangentbordet utvecklas spelet naturligt framför våra ögon.

På så sätt, om ett val eller resultatet av en åtgärd inte passar oss, räcker det med att radera de senast angivna bokstäverna för att spola tillbaka spelet.Det är till och med möjligt att påverka spelets tidigare gång genom att ändra en tidigare inskriven brev. Vid vissa viktiga ögonblick, såsom valet av hans… Fontemon, kommer han dock att bli ombedd att skriva en specifik bokstav för att utföra åtgärden som är kopplad till den.

Således har var och en av de 4 696 ramarna som utgör spelet sin egen karaktär. På detta sätt kunde Michael Mulet säkerställa att överlagringen av dessa olika karaktärer, vita eller svarta, kunde bilda grått och formerna på karaktärerna, uppsättningarna och Fontemon.

Om konceptet ser komplicerat ut på pappret, går spelet som en charm och erbjuder en återbesökt version av en region av Pokémonmed till och med olika slut.

Läs också:
The Game Boy får ett nytt spel: Deadeus, en skräcktitel i grönt (på en grön bakgrund)

Uppfinningsfull användning av typsnitt

På ett GitHub-inlägg dedikerat till hur utvecklades Fontemon, Michael Mulet har delat i detalj hur han lyckades genomföra denna bedrift. Typsnitt kan enligt honom göra mycket mer än att bara återge vad användaren skriver på sitt tangentbord. Och det är precis vad han briljant försökte bevisa med detta fan-spel av en annan genre. Observera också att det för närvarande är det enda spelet som använder ett typsnitt som motor.

Jag sa alltid till mina vänner, “Om du vill göra ett spel, gör det. Om du vill göra en spelmotor, gör det. Men aldrig någonsin, aldrig någonsin göra en spelmotor för att göra ett spel.” …men jag hade att motsäga min egen regel med Fontemon, för det finns bokstavligen inget annat spel baserat på en teckensnittsmotor “, anförtrodde han.

Om detta fan-spel av Pokémon är spelbar gratis i en webbläsare via Code Relay, citerad i källan nedan, det är också möjligt att ladda ner typsnittet för att spela det på en dator.

Källor: Kodrelä
, GitHub

Relaterade Artiklar

Back to top button