FNAC Darty och Red Electric tillkännager Model E, elektriska skotrar som finns att köpa eller hyra

RED Electric © Rec Electric

Den franska tillverkaren Red Electric går samman med FNAC Darty-gruppen för att distribuera tre nya elektriska skotrar antingen i en traditionell formel för kontantköp eller uthyrning. Model E 50, 100 och 125, som hänvisar till deras termiska ekvivalenta förskjutning, lovar upp till 300 km autonomi.

Uppdatering 11 januari 2021

Efter en telefonintervju med Bertrand De La Tour d’Auvergne, vice VD för varumärket, kommer här ytterligare information. Om vi ​​hade några tvivel om den 100 % franska sidan av dessa Model E, är vi nu upplysta om deras ursprung: all utveckling utfördes verkligen av de franska teamen, men det mesta av monteringen av skotrarna utförs i Kina. Talespersonen för RED Electric nämner önskan att förändra saker, men de nuvarande hälsosvårigheterna tillåter inte att situationen förändras snabbt.

Angående priserna, även där är det specificerat. Priserna är fortfarande 3 990 €, 5 990 € och 8 990 € för E50, E100 och E125, men de inkluderar inte systematiskt de fyra batterierna. Endast E125 kommer med summan; E50 har bara ett batteri och E100 två batterier. Faktum är att autonomierna också blir tydligare. Räkna 65 km för E50 och 110 km för E100. Observera att varje extra batteri (2,42 kWh) säljs för 990 euro.

Vi nämnde även snabbladdaren. Priset på denna har nu meddelats oss: 350€ i option. Tack vare det tar det cirka 2h30 att ladda ett batteri, jämfört med 5 till 6 timmar med laddaren som medföljer som standard. Räkna 10 timmar för en total laddning av de fyra batterierna med denna snabbladdare.

E125 drar också nytta av ett effektivare skivbromsssystem och en aluminiumsvingarm i ett stycke.

När det gäller mobilapplikationen hade vi tvivel om att den verkligen fungerar som en kontaktlös nyckel via smartphonen. Detta är verkligen fallet. En fysisk nyckel levereras uppenbarligen med Model E. Lite mer, skotern aktiveras och avaktiveras så fort du närmar dig eller rör dig bort från den. Dessutom är skotern utrustad med en tröghetsenhet, en GPS-krets och 4G-anslutning, ägaren varnas omedelbart om skotern faller, om den manipuleras, om den flyttas, etc. Vid stöld går det att lokalisera den, men även att låsa den helt. Motorn och hjulen kan blockeras, men batterierna kan inte användas på en annan modell E till exempel.

Slutligen, fortfarande enligt den vice verkställande direktören, kommer de första leveranserna av skotern att börja i mars 2021.

FNAC Darty-gruppen fortsätter sin diversifiering i distributionen av mobilitetslösningar. Efter elektriska skotrar eller Citroën AMI, tar den europeiska ledaren sig an marknadsföringen av elektriska skotrar från varumärket RED Electric, ett franskt företag som skapades 2015 och som skulle få stor framgång på B2B-marknaden.

Idag utgör dess associering med FNAC Darty en bra språngbräda för lanseringen av Model E. “Model E”, en något vågad referens till det kaliforniska märket Tesla och dess Model 3 – 3:an är bara en E att upp och ner, därav detta “S3XY”-familjen hos Tesla (Model S, 3, X och Y). Om vi ​​lägger till märkets Cybertruck, ATV, Roadster och Semi får vi en fasansfull “S3XY CARS”: det är rolig denna Elon Musk.

Se RÖDA elektriska skotrar på FNAC

Se RÖDA elektriska skotrar på Darty

Tre modeller, tre användningsområden, tre kundkretsar…

Låt oss gå tillbaka till RED Electric och dess modell E. Det första intressanta att notera är att, även om den är ny på konsumentmarknaden, kan tillverkaren uppenbarligen ämnet mycket väl. Detta franska företag insisterar: bakom valen och utrustningen för dessa skotrar döljer sig två och ett halvt års arbete av ett team med expertis… Franska!

RED Electric © Rec Electric

En första intressant fördel följer av detta: från lanseringen består Model E-serien av tre modeller: E50, E100 och E125. Du kommer utan tvekan att ha förstått att det här är modeller motsvarande 50, 100 och 125 cm3kunna svara på olika behov och därför på olika kundkretsar.

RED Electric © Rec Electric

Faktum är att du kan läsa i skärmdumparna ovan de olika effektnivåerna och prestanda som är förknippade med var och en av modellerna. Några goda överraskningar är anmärkningsvärda, till att börja med autonomin! E50, 100 och 125 lovar upp till 300, 220 respektive 200 km autonomi. Det här ser väldigt, väldigt passande ut (rekord till och med!), men vilket förklaras av att dessa skotrar kan ta upp till fyra batterier.

RED Electric © Rec Electric

Så estetiskt, om vi ska tro bilderna, verkar det som att E50, E100 och E125 är fysiskt identiska, med måtten 2,11 x 1,28 x 0,8 m. Vi väntar fortfarande på Red Electrics svar på denna punkt, men i så fall skulle det vara en stor sak eftersom alla då skulle dra nytta av skivbromsar fram och bak, transmission med rem, men också två riktiga säten. Inte dåligt ! Omvänt skulle alla ha samma tomvikt på 109 kg, vilket då kan ställa till problem för yngre och/eller mindre erfarna användare som skulle vilja adoptera E50.

Beträffande fördelning av massor skulle batterier och motorer inrymmas under föraren.

RED Electric © Rec Electric

Två batterier är åtkomliga genom att öppna den främre sadeln (den består uppenbarligen av två delar), det andra genom att öppna ett fack på skoterns vänstra sida. En belastning därför ganska “central” som också förefaller oss vara det bästa stället att inte obalansera skotern för mycket.
Ett nästa test kommer att tillåta oss att bedöma.

Strömhantering tillhandahålls av en beräkningsenhet som kallas BBI, som också skulle säkerställa batteriernas livslängd. Red Electric indikerar att sammansättningen av Lithium-Ion 21700-cellerna skulle vara identisk med batterierna i Tesla Model 3. Red Electric meddelar upp till 2 500 laddningscykler och laddningstider på 2h30 tack vare den ultrasnabba laddaren. Inga data anges å andra sidan om laddningstiden med standardladdaren som levereras med skotern.

På samma sätt kommunicerar inte Red Electric priset på nämnda ultrasnabbladdare. Å andra sidan kommer tillverkaren att lansera en extern och intelligent ultrasnabbladdare under våren, kapabel att ladda 1 till 4 batterier, med programmeringsfunktioner och aviseringar från mobilapplikationen.

Prestanda och anslutning

När det gäller prestanda utvecklar E50 en effekt på 4000 W. Dess maxhastighet är begränsad till 45 mh/h och den gör 0 till 45 km/h på 7,2 sekunder. Räkna 5,5 sekunder för 0 till 50 km/h för E100, utrustad med en 6000 W motor och kan nå 80 km/h. E125 toppar vid 120 km/h och dess 11 000 W motor kan nå 50 km/h på 3,4 sekunder. Övriga data, E50, E100 och E125 visar vridmoment på 277 Nm för de två första och 560 Nm för E125: det lovar!

RED Electric © Rec Electric

Model E har till och med 4G-anslutning, vilket gör dessa skotrar till tekniskt avancerade produkter. Förutom att lokalisera din skoter eller övervaka dess laddning på distans från mobilapplikationen, fungerar smarttelefonen också som ett elektroniskt lås. Varning: det indikeras att det är en nyckelfri start, men för oss är informationen förvirrande. Smarttelefonen kan användas för att blockera 7-tumsskärmen, men det är också möjligt att den nyckelfria starten sker via en fysisk nyckel att ha i fickan. Återigen, vi väntar på mer information. Slutligen låter mobilapplikationen dig ange en destination och sedan skicka den direkt till skotern, som sedan visar vägledningen på sin stora LCD-skärm. Observera att kartan inte är integrerad i skotern: den är en replikering av smartphoneskärmen.

Modellerna E50, E100 och E125 kommer därför att finnas tillgängliga i FNAC Darty-gruppens märken till respektive priser på 3 990, 5 990 och 8 990 euro. Det nämns också en hyresformel till priser som börjar på 79, 119 och 169 euro per månad för dessa tre modeller. Det är inte tydligt fastställt om dessa priser tar hänsyn till de fyra batterierna, och därmed den autonomi som Red Electric indikerat. Vi kommer att se till att uppdatera den här artikeln därefter.

Se RÖDA elektriska skotrar på Darty

Se RÖDA elektriska skotrar på FNAC

Relaterade Artiklar

Back to top button