Flytande glas: ett nytt tillstånd av materia teoretiserat av forskare

till

Glas har inget ordnat kristallgitter. Är komponerad av en oordnad och stel struktur, gjord av kovalent bundna atomer. Av denna anledning anses det vara ett amorft fast ämne. Efter forskning utförd för att studera detta material har vissa forskare kommit att teoretisera ett nytt materiatillstånd: flytande glas. Låt oss se detaljerna i dessa studier tillsammans i följande artikel.

Flytande glas, vad vet vi om denna vetenskapliga forskning

Denna nya hypotes skulle förklara beteendet hos molekyler kännetecknas av identifierbara bestämmelser, även om inte helt villig. I grund och botten kan dessa molekyler röra sig, men de kan inte rotera.

Du kanske inte har någon aning om ett faktum: glasets sanna natur är fortfarande ett stort mysterium för vetenskapen. Den vetenskapliga undersökningen av dess kemiska och fysikaliska egenskaper Det pågår fortfarande. Det nya dokumentet publicerades i tidskriften Proceedings of the National Academy of Sciences.

Inom kemi och fysik syftar termen glas inte bara på det ämne som vi vet att flaskor eller fönster är gjorda av, det kan också hänvisa till en rad andra material med egenskaper som kan förklaras genom att göra hänvisning till glasliknande beteendeinklusive metaller, plaster, proteiner och till och med biologiska celler.

Forskare har sett i detta nya tillstånd två olika glasövergångar samverkar med dem. Denna kombination kan vara det som producerar ämnets speciella egenskaper. Sådan dynamik kan vara verksam i andra glasbildande system och kan bidra till att belysa beteendet hos komplexa system och molekyler.

Relaterade Artiklar

Back to top button