Flexgate: en amerikansk domare anklagar Apple för att ha sålt defekta MacBook Pros

Flexgate MacBook Pro

Detta är ett första stort bakslag för Apple i den berömda Flexgate-affären. En domare dömde faktiskt till förmån för kärandena och anklagar varumärket för att ha varit medvetet om denna defekt som kommer att ha påverkat många köpare av en MacBook Pro.

Firman på äpplet är därför i ett dåligt läge och andra anklagelser kan mycket väl skada den under de kommande veckorna.

Läs också:
Flexgate: Apples nya MacBook Pro redan under kritik från kritiker

Ett fall som har blivit viralt

Allt började 2019 när konsumenter stämde Apple för skärmproblem som dök upp på skärmen på MacBook Pro-modeller som marknadsfördes från 2016 till 2017. Användaren som led av det tekniska problemet i fråga såg då ojämn belysning dyka upp längst ner på skärmen (se illustrationen) överst i den här artikeln). Detta fel orsakades av en tunn och ömtålig kabel ansluten till skärmen. Genom att öppna och stänga MacBook, slutade denna komponent oundvikligen med att förnedra.

Logiskt nog bestämde sig en grupp arga användare för att lämna in ett klagomål mot Apple och anklagade företaget Cupertino för att medvetet sälja dessa datorer. De klagande uppgav också att tester som utförts av Apple före lanseringen av produkten nödvändigtvis skulle ha väckt problemet. I veckan föll domaren Edward Davilas första dom.

En andra anklagelse mot Apple

Domaren bedömde att Apple var väl medveten om problemet med MacBook Pro-skärmen. Han sa att det multinationella företaget bara kunde vara medvetet om felet eftersom köpare påverkades massivt och interna tester måste ha ägt rum. Ännu värre, en målsägande vid namn Mahan Taleshpour gick längre i sina anklagelser.

Taleshpour förklarar att Apple försökte dölja skandalen genom att ta bort kommentarer relaterade till Flexgate på dess community-forum. Domaren återhämtade sig genom att specificera att om dessa anklagelser skulle verifieras, skulle de bevisa lite mer det faktum att det amerikanska varumärket kände till bräckligheten hos de drabbade MacBook Pros.

Läs också:
iPhone SE skulle vänta till 2022 för att få 5G … och 2023 för att tappa sitt snäpp, enligt rykten

Äpple långt ifrån ur skogen

Naturligtvis motbevisade Apple dessa attacker genom att konstatera att Taleshpour har använt sin MacBook Pro utan problem i mer än tre år och att det aldrig har varit fråga om att ta bort kommentarer på forumen. Dessutom korrigerade företaget under ledning av Tim Cook situationen 2018 genom att inkludera en längre och mer motståndskraftig kabel i skärmarna på sina bärbara datorer.

Hur som helst, Flexgate-affären är inte över och kommer till och med att fortsätta efter denna första dom. Apple kommer att behöva beväpna sig väl för att förbereda sitt försvar som hittills underminerats.

Källa: MacRumors

Relaterade Artiklar

Back to top button