Flera år efter Android arbetar Apple på en fingeravtryckssensor under skärmen för sina iPhones

Konceptkonst Touch ID under skärmen © Artist okänd

Rykten har pratat om det i många åriPhone 13 som’iPhone 12 kunde ha gynnats: fingeravtryckssensorn Touch-ID under skärmen ligger fortfarande i lådorna från Apple.

Som ofta måste vi vänta på att Apple-varumärket anser att tekniken är tillräckligt mogen för iPhone-älskare att dra nytta av den.

Ett nytt patent som bränner dina fingrar

Alla pratar om det, som varje gång ett patent lämnas in av Apple. Den här gången handlar det om en beröringsdetekteringsteknik som gör det möjligt att skanna ett fingeravtryck, även om detta inte uttryckligen sägs i insättningen:

“En taktil avkänningsanordning som består av ett ljusemitterande skikt täckt med ett transparent skikt och konfigurerat för att belysa en yta som rör det transparenta skiktet, för att möjliggöra överföring av ljusstrålar som reflekteras från ytan till underliggande skikt. De underliggande skikten inkluderar ett optiskt kopplingsskikt, ett kollimatorskikt och en pixelbildsensor. Det optiska kopplingsskiktet böjer de reflekterade ljusstrålarna för att skapa sneda ljusstrålar. Kollimatorskiktet innefattar ett antal öppningar för att kollimera de mottagna ljusstrålarna. Pixelbildsensorn upptäcker kollimerade sneda ljusstrålar. »

Apple patent Touch ID under skärmen © United States Patent

Om det här stycket gav dig huvudvärk är det helt normalt. Ett patent måste vara särskilt exakt när det gäller dess funktion, vilket gör det möjligt att undvika stöld så mycket som möjligt.

För att sammanfatta Apples optiska kurs betyder detta helt enkelt att Cupertino-företaget verkligen arbetar på ett sätt att integrera Touch ID, dess egenutvecklade teknik för fingeravtrycksigenkänning, under skärmen på sin framtida iPhone. Återigen går förutsägelser och rykten om integration med nästa modell, iPhone 14, bra. Men låt oss hålla oss till faktum: ingenting har formaliserats för tillfället och som ofta kommer vi att behöva vänta på att företaget ska vara säkra på sin teknik för att se den landa i en smartphone.

Källa: USPTO / PhoneArena

Relaterade Artiklar

Back to top button