Fleeceware: vad det är och hur man undviker detta hot

Vad är polärt

Det första du bör tänka på är att vi inte har att göra med en vanlig mängd skadlig programvara. Det vill säga, vi står inte inför ett problem med att installera skadlig programvara på vår enhet. Det kan till exempel vara en trojansk häst som stjäl våra lösenord, spionprogram som samlar in all slags data osv.

I det här fallet, när vi talar om Fleeceware, har vi att göra med en typ av skadlig applikation som försöker ladda offret ett för högt ekonomiskt belopp. Detta är något som kan hända på mobila enheter såväl som stationära datorer.

Som vi vet, när vi installerar program, kan vi hitta både gratis och betalda alternativ. Vi har ett brett utbud av möjligheter i detta avseende. När vi nu installerar betald programvara måste vi vara medvetna om att värdet är vad det borde vara, att det inte finns någon typ av bedrägeri bakom det.

Vi kan installera en program som har en fast kostnad som vi betalar ett belopp för att ladda ner och installera. Men det kan också hända att de vid installation av viss programvara tar ut en månads- eller årsavgift från oss. Det normala är att vi har detta väldigt tydligt och under förutsättningarna är allt korrekt samlat.

Så vad är fleece? Det är programvara som försöker lura offret och ta ut för höga belopp . Det döljer vanligtvis vilseledande information i villkoren vi accepterar.

Det kan finnas två typer av fleece : den som debiterar oss en mycket hög summa när vi installerar programmet för första gången och den som fortsätter att debitera oss även när vi avinstallerar programmet.

I det senare fallet kan de dölja ett missbrukande uttryck där de indikerar att även om vi vill avinstallera och sluta använda den här programvaran så måste vi fortsätta att betala en summa pengar varje månad.

Vi står inför ett problem som kan påverka användare när de lägger till programvara som de tror är billigare än den faktiskt är.

Hur man undviker att bli offer för fleeces

Som vi har sett är duffel ett bedrägeri som utförs under installationen av programvara på våra datorer. Ett sätt för hackare att ta ut stora summor pengar för något som egentligen inte är värt mycket.

En mycket viktig sak för att undvika att falla offer för fleece är att ordentligt att verifiera vad vi köper. Du måste läsa eventuella dolda termer, grunder som kan vara tveksamma eller tyda på att det är något konstigt.

En annan aspekt som vi måste lyfta fram är naturligtvis alltid att köpa från officiella källor . På så sätt garanterar vi att vi skaffar en legitim och säker produkt och att de inte debiterar oss några extra kostnader. Detta innebär att gå till officiella butiker och sidor, istället för att välja tredjepartswebbplatser, vilket kan vara problematiskt.

En annan fråga vi måste ta hand om är betalningsmetod . Numera är det väldigt vanligt att man lagrar kort på Internet och får dem automatiskt debiterade till oss. Ibland går vi med på saker utan att inse det, eller så tror vi att de kommer att debitera oss mindre än att de tar oss bort från kontot. Därför är det viktigt att alltid ha sunt förnuft i åtanke och inte göra misstag när det kommer till gratisprogram.

Å andra sidan, när vi ska ta bort ett abonnemang måste vi göra det korrekt. Ibland räcker det inte att bara ta bort appen, men vi har avtalat en extra plan och de skulle fortsätta att debitera oss. Detta används också av freeceware för att ta ut stora summor pengar.

Relaterade Artiklar

Back to top button