Fixade 0x3 och 0x5 fel vid generering av en trådlös nätverksrapport på Windows

Vikten av Wi-Fi-nätverk idag

Nuförtiden, som vi nämnde, har vi fler och fler mobila enheter anslutna till Internet. Vi pratar om själva mobiltelefonen, surfplattor, tv-apparater och allt som heter Internet of Things. Det dyker ständigt upp nya datorer med möjlighet att ansluta till det trådlösa nätverket.

Om vi ​​pratar om ett väldigt populärt operativsystem som de flesta användare använder när de loggar in från en stationär dator så är det Windows. Det gör att vi kan generera en rapport över det trådlösa nätverket. På så sätt kan vi ha större kontroll över dessa nätverk.

Men som kan hända på många andra områden kan problem uppstå. De vanligaste är felen 0x2 och 0x5. I båda fallen visas det när vi ska försöka generera en Wi-Fi-historik eller rapport av trådlöst nätverk till från Windows 10.

Så här åtgärdar du fel 0x2 eller 0x5 i Windows 10

Först och främst bör det nämnas att vi kan implementera två enkla steg. En av dem är helt enkelt att uppdatera dagen korrekt vår router eller modem, samt drivrutinerna för datorn. Ibland kan det orsaka problem som detta orsakade av föråldrade drivrutiner och ett problem med en tidigare uppdatering.

Vi kan också använda Windows felsökare . Detta gör att vi kan felsöka vissa nätverksrelaterade fel som kan uppstå i Microsofts operativsystem.

Det här är två preliminära steg som vi kan utföra när vi stöter på fel 0x2 eller 0x5. Det normala är att användare redan har gjort dessa kontroller, så vi kommer att gå vidare till andra alternativ som vi har för att lösa båda felen.

Fixat fel 0x2 när en trådlös nätverksrapport skapades

När vi skapar en trådlös nätverksrapport kan vi få ett meddelande som indikerar ett fel. Det talar om för oss att det inte är möjligt och genererar en rapport där de visar 0x2-felet som vi nämnde.

Som vi vet kan vi göra det genom kommandot för att skapa en rapport netsh wlan visa wlanrapport . För att lösa denna situation är ett alternativ som presenterar sig att köra dessa två alternativa kommandon:

  • netsh wlan visa nätverk
  • netsh wlan show-gränssnitt

När dessa två kommandon har körts kan vi köra netsh wlan show wlanreport igen och kontrollera om den inte längre visar oss detta fel 0x2.

Fixat 0x5-fel vid skapande av trådlös nätverksrapport

Ett annat fel som kan uppstå när en trådlös nätverksrapport genereras är 0x5. Som i det tidigare fallet skulle detta inte tillåta oss att få det vi letar efter. Vi kan också utföra olika åtgärder för att lösa det.

Det första vi måste göra är att starta kommandotolken som administratör och köra kommandot chkdsk C: /f . Vissa användare rapporterade att när de körde om kommandot netsh wlan show wlanreport fungerade det bra.

Kort sagt, när fel 0x2 eller 0x5 dyker upp när vi ska köra kommandot netsh wlan visa wlanrapport för att generera en rapport om det trådlösa nätverket och att ett problem uppstår kan vi omsätta det vi har nämnt i praktiken. På så sätt kan vi försöka lösa felet och skapa den här rapporten korrekt.

Relaterade Artiklar

Back to top button