Fixa Windows Update Error 0x8007065e; Det gick inte att installera funktionsuppdateringen

I den här guiden kommer vi att ge några allmänna lösningar för fixar Windows-funktionsuppdateringsfel 0x8007065e(fixa funktionsuppdatering till Windows-fel 0x8007065e) . Du kanske vet att det finns två typer av uppdateringar Windows nämligen: kumulativ uppdatering(Uppdatering) och uppdatering(Funktionsuppdatering) av . Det här felet uppstår när du försöker installera komponentuppdatering(Funktionsuppdatering) in Windows OS(Windows OS). I de flesta fall uppdateringar Windows går smidigt, men ibland uppstår uppdateringsfel. Ett sådant uppdateringsfel Windows är 0x8007065e, som vi kommer att tillhandahålla lösningar för i den här artikeln.

Varför är min uppdatering av Windows-komponenter(Windows Feature Update) fungerar inte?

Det finns många anledningar till att uppdatera komponenter Windows(Windows Feature Update) fungerar inte. Uppdatera om din dator har mindre diskutrymme än vad som krävs Windows kan misslyckas. Dessutom skadade komponenter uppdateringar(Uppdatering) är också en av orsakerna till uppdateringsfel fönster.

Innan du går vidare till felsökningstipsen i den här artikeln rekommenderar vi att du kör Windows Update-felsökaren och ser om det löser problemet. Om felsökaren inte kan åtgärda felet, prova följande lösningar.

Åtgärda Windows Update-fel 0x8007065e(Åtgärda Windows Update Error 0x8007065e) ; Det gick inte att installera funktionsuppdatering(Funktionsuppdatering)

Följande lösningar kan hjälpa dig att åtgärda felet funktionsuppdateringar(Funktionsuppdatering) till Windows 0x8007065e.

 1. Inaktivera tillfälligt Windows Defender(Windows Defender) eller antivirusprogram från tredje part.
 2. återställa Windows Update-komponenter(Windows Update-komponenter) .
 3. Radera(Ta bort) WUServer och WIStatusServer(WUServer) från register (WIStatusServer)Windows(Windows-registret).
 4. Installera uppdateringen manuellt med Verktyg för att skapa media .
 5. Ladda ner(Ladda ner) den senaste Windows-uppdateringen från Microsoft Update-katalog(Microsoft Update Catalog) och installera den manuellt.

Vi har förklarat alla dessa korrigeringar i detalj nedan.

1]Inaktivera tillfälligt Windows Defender(Windows Defender) eller antivirusprogram från tredje part.

Ibland hindrar antivirusprogram dig från att ladda ner och installera Windows-uppdateringar. För att kontrollera detta kan du tillfälligt inaktivera Windows Defender eller ett antivirusprogram från tredje part och sedan installera om uppdateringen.

Glöm inte att slå på den igen Windows Defender(Windows Defender) eller annat antivirusprogram.

2]Återställ Windows Update-komponenter

Uppdatera Center-komponenter(Uppdatera komponenter) Windows är en av de viktigaste elementen Windows uppdatering(Windows uppdatering). Om det är problem med uppdatera komponenter(Uppdatera komponenter) , Windows uppdatering(Windows Update) fungerar inte. Att återställa uppdateringskomponenterna kan hjälpa till att lösa problemet.

Efter återställning uppdatera komponenter(Uppdatera komponenter) starta om din dator och se om du kan installera funktionsuppdatering(Funktionsuppdatering) eller inte.

3] Radera(Ta bort) WUServer och WIStatusServer(WUServer) från register (WIStatusServer)fönster.(Windows-registret)

Du kan också prova detta trick. Radera WUServer och WIStatusServer (om någon) av Windows-registret(Windows-registret). Vi har listat instruktionerna för att göra det nedan:

1]Tryck snabbtangenter Win+R och skriv regedit. Klicka på OK(Klicka OK) . Detta öppnas registerredigerare(Registerredigeraren) .

2]B registerredigerare(Registerredigeraren) gå till följande sökväg:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate

3]Kontrollera nu om poster är tillgängliga WUServer och WIStatusServer på den högra panelen. Om du hittar dessa poster där, ta bort dem.

Kontrollera nu om du kan ladda ner och installera funktionsuppdateringen.

4]Installera uppdateringen manuellt med Verktyg för att skapa media.

Windows Media Creation Tool är ett verktyg utvecklat av Microsoft som tillåter användare att skapa iso-filer och uppdatera Windows OS(Windows OS). Om du trots att du använder ovanstående lösningar fortfarande står inför felet Uppdateringar av Windows-funktioner(Windows Feature Update) 0x8007065e, kan du installera uppdateringar manuellt med det här verktyget.

5] Ladda ner(Ladda ner) den senaste Windows-uppdateringen från Microsoft Update-katalog(Microsoft Update Catalog) och installera den manuellt.

Du kan också prova att ladda ner den senaste Windows-uppdateringen från Microsoft Update Catalog och installera den manuellt på ditt system. Stegen för detta är listade nedan:

 1. Besök hemsida Microsoft Update-katalog(Microsoft Update Catalog) .
 2. Stiga på(Ange) kunskapsbasnummer i sökfältet och tryck Stiga på . Du kan få kunskapsbasnumret på inställningar(Inställningar) .
 3. Ladda ner(Ladda ner) uppdatering till din dator.
 4. Högerklicka(Högerklicka) på det nedladdade uppdateringspaketet och välj “Kör som administratör”. Följ instruktionerna på skärmen. Detta kommer att installeras uppdatering av Windows-komponenter(Windows Feature Update).

Hoppas det här hjälper.

Hur man fixar initierar Windows Update(Windows Update initierar) ?

Efter att ha laddat ner uppdateringen Windows beräknar mängden minne på ditt system och utför några andra uppgifter som krävs för att installera uppdateringen. Det är därför du ser statusen Windows uppdatering(Windows Update) som initieras omedelbart efter att nedladdningen av uppdateringen är klar. Ibland fryser Windows Update vid initiering. Om detta händer dig kommer lösningarna i det här inlägget att hjälpa dig.

Det är allt.

I den här guiden kommer vi att ge några allmänna lösningar på fixa funktionsuppdatering till Windows-fel 0x8007065e. Du kanske vet att det finns två typer av Windows-uppdateringar, nämligen kumulativ uppdatering och funktionsuppdatering. Det här felet uppstår när du försöker installera en funktionsuppdatering på Windows OS. För det mesta går Windows-uppdateringar smidigt, men ibland uppstår uppdateringsfel. Ett av dessa Windows-uppdateringsfel är 0x8007065e, lösningarna som vi kommer att tillhandahålla i den här artikeln.

Fixa Windows Update Error 0x8007065e; Det gick inte att installera funktionsuppdateringen

Varför misslyckas min Windows Feature Update hela tiden?

Det finns många anledningar till att Windows Feature Update misslyckas. Om din dator har mindre diskutrymme än vad som krävs kan Windows-uppdatering misslyckas. Bortsett från detta är de skadade uppdateringskomponenterna också en av orsakerna till Windows-uppdateringsfelet.

Innan du går vidare till felsökningstipsen i den här artikeln rekommenderar vi att du kör Windows Update Troubleshooter och se om det löser problemet. Om felsökaren inte åtgärdar felet, prova lösningarna nedan.

Fixa Windows Update Error 0x8007065e; Det gick inte att installera funktionsuppdateringen

Följande lösningar kan hjälpa dig att fixa funktionsuppdatering till Windows-fel 0x8007065e.

 1. Inaktivera Windows Defender eller ditt antivirusprogram från tredje part tillfälligt.
 2. Återställ Windows Update-komponenterna.
 3. Ta bort WUServer och WIStatusServer från Windows-registret.
 4. Installera uppdateringen manuellt med hjälp av Media Creation Tool.
 5. Ladda ner den senaste Windows-uppdateringen från Microsoft Update Catalog och installera den manuellt.

Nedan har vi förklarat alla dessa korrigeringar i detalj.

1]Inaktivera Windows Defender eller ditt antivirusprogram från tredje part tillfälligt

Ibland förhindrar antivirusprogram att Windows-uppdateringar laddas ned och installeras. För att kontrollera detta kan du tillfälligt inaktivera Windows Defender eller ditt antivirusprogram från tredje part och sedan installera om uppdateringen.

Glöm inte att aktivera Windows Defender eller ett annat antivirusprogram igen.

2]Återställ Windows Update-komponenter

Windows Update-komponenter är bland de viktigaste delarna av Windows Update. Om det finns ett problem med uppdateringskomponenterna misslyckas Windows Update. Att återställa uppdateringskomponenterna kan hjälpa till att lösa problemet.

Efter att ha återställt uppdateringskomponenterna, starta om datorn och se om du kan installera funktionsuppdateringen eller inte.

3]Ta bort WUServer och WIStatusServer från Windows-registret

Du kan också prova detta trick. Ta bort WUServer och WIStatusServer (om tillgänglig) från Windows-registret. Vi har listat instruktionerna för att göra detta nedan:

1]Tryck snabbtangenter och skriv regedit. Klicka på OK. Detta öppnar Registereditorn.

2]I Registereditorn, navigera till följande sökväg:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate

3]Kontrollera nu om WUServer- och WIStatusServer-posterna är tillgängliga i den högra rutan. Om du hittar dessa poster där, ta bort dem.

Kontrollera nu om du kan ladda ner och installera funktionsuppdateringen.

4]Installera uppdateringen manuellt med hjälp av Media Creation Tool

Windows Media Creation Tool är ett verktyg utvecklat av Microsoft som låter användare skapa en iso-fil och uppgradera sitt Windows OS. Om du trots att du provat ovanstående lösningar fortfarande upplever Windows Feature Update-felet 0x8007065e, kan du installera uppdateringarna manuellt med hjälp av det här verktyget.

5]Ladda ner den senaste Windows-uppdateringen från Microsoft Update Catalog och installera den manuellt

Du kan också försöka ladda ner den senaste Windows-uppdateringen från Microsoft Update Catalog och installera den manuellt på ditt system. Stegen för detta är listade nedan:

 1. Besök webbplatsen Microsoft Update Catalog.
 2. Ange KB-numret i sökrutan och tryck på Enter. Du kan få KB-numret från Inställningar.
 3. Ladda ner uppdateringen på din dator.
 4. Högerklicka på det nedladdade uppdateringspaketet och välj kör som administratör. Följ instruktionerna på skärmen. Detta kommer att installera Windows Feature Update.

Hoppas det här hjälper.

Hur fixar jag initiering av Windows Update?

Efter att ha laddat ner en uppdatering, beräknar Windows lagringsutrymmet på ditt system och utför några andra uppgifter som krävs för att installera uppdateringen. Det är därför du ser Windows Update-statusen som initialiserad precis efter att uppdateringsnedladdningen är klar. Ibland stannar Windows Update vid initialisering. Om något sådant händer dig kommer lösningarna i det inlägget att hjälpa dig.

Det är allt.

Relaterade Artiklar

Back to top button