Fixa Windows aktiveringsfelkod 0xc004f034

PC-användare efter att ha uppgraderat till Windows 11 eller Windows 10 från en äldre version/byggd kan stöta på en aktiveringsfelkod 0xc004f034 på din enhet. I det här inlägget erbjuder vi de mest lämpliga lösningarna på detta problem. Det här felet kan visas om du har angett en felaktig produktnyckel eller en produktnyckel för en annan version Windows .

I beskrivningen av felet står följande;

Programvarulicenstjänsten rapporterade att licensen inte kunde hittas eller var ogiltig.

Felkoden innebär vanligtvis att användaren angett fel licensnyckel eller, i de flesta fall, servrarna Microsoft-aktiveringar(Microsoft Activation) är överbelastade med förfrågningar, så de är upptagna och kan inte autentisera datorer i aktiveringskön.

Windows aktiveringsfelkod 0xc004f034(Windows aktiveringsfelkod 0xc004f034)

Om du stöter på den här felkoden Windows aktivering(Windows-aktivering) 0xc004f034, först måste du se till att du använder rätt licensnyckel(Licensnyckel) för din version Windows . Om du fortfarande ser felet kan du prova våra rekommenderade lösningar nedan i ingen speciell ordning och se om det hjälper till att lösa problemet.

 1. Kör aktiveringsfelsökaren
 2. Skapa och kör aktiveringsskriptet manuellt
 3. Rensa mappinnehåll Mjukvarudistribution
 4. Inaktivera ditt antivirus/brandvägg tillfälligt
 5. Testa telefonaktivering

Låt oss ta en titt på beskrivningen av processen förknippad med var och en av de listade lösningarna.

1]Kör aktiveringsfelsökaren

Det första som rekommenderas att försöka i ett försök att lösa felet är att köra den inbyggda aktiveringsfelsökaren för Windows PC(Windows PC). Om verktyget inte hjälpte kan du prova nästa lösning.

2 ]Manuellt(]Manuellt) skapa och kör aktiveringsskriptet

Den här lösningen kräver att du skapar och kör ett aktiveringsskript/batchfil på din Windows 10/11-enhet för att tvinga fram aktivering. Här är hur:

 • Se till(Gör) vad din dator är med Windows har en stabil internetuppkoppling och du har inga anslutningsproblem.
 • tryck tangent Windows-tangent + R för att få fram dialogrutan Kör.
 • I dialogrutan Kör skriver du ” Anteckningsbok(anteckningar)” och tryck på Enter för att öppna Anteckningar.
 • Kopiera och klistra in syntaxen nedan i en textredigerare.
@echo off
:loop
cscript /nologo slmgr.vbs /ato
if errorlevel 0 goto end
goto loop
:end
echo Activation was successful. Press any key to close this window.
pause>nul
exit
 • Spara filen (helst på skrivbordet) med ett namn och lägg till filtillägget .fladdermus – till exempel; Aktivera WIN.bat(ActivateWIN.bat) och i fältet ” Sorts(Spara som typ) fil” välj ” Alla filer” (Alla filer).
 • Gå nu till mappen där du sparade skriptet och kör batchfilen med administratörsbehörighet (högerklicka på den sparade filen och välj ” lansera(Kör som administratör) på uppdrag av administratören” i snabbmenyn).

Om din enhet fortfarande inte är aktiverad efter att ha gjort detta, prova nästa lösning.

3]Rensa mappinnehåll Programvarudistribution.

Vissa PC-användare rapporterade att detta fungerade för dem.

Denna lösning kräver att du rensar innehållet i mappen Software Distribution och sedan hela tiden klickar på ” Aktivering(Aktivering)” på sidan “Aktivering” i Ansökan ” (aktivering)inställningar(Inställningar) ” . Om felet fortfarande inte är löst, gå till nästa lösning.

4]Inaktivera ditt antivirus/brandvägg tillfälligt

Om på din Windows-dator(Windows) tredjeparts säkerhetsprogramvara är installerad, kan det störa aktiveringsprocessen. Om detta är ditt fall kan du tillfälligt inaktivera AV/brandvägg och efter framgångsrik aktivering, återaktivera systemskyddet.

Beroende på den installerade säkerhetsmjukvaran kan du hänvisa till bruksanvisningen. I allmänhet, för att inaktivera ditt antivirusprogram, leta efter dess ikon i aktivitetsfältet eller aktivitetsfältet i systemfältet (vanligtvis i det nedre högra hörnet av skrivbordet). Högerklicka på ikonen och välj alternativet för att inaktivera eller avsluta programmet.

5]Prova telefonaktivering

Som en sista utväg kan du aktivera Windows via telefon.

Det är allt!

Varför aktiveras inte mitt Windows 10 plötsligt?

Det här problemet är vanligtvis relaterat till servrar aktivering (aktivering)Microsoft och, naturligtvis, inga bekymmer. Så, om du märker att din autentiska och aktiverade Windows 10/11 bara för att blåtonen visar att den inte är aktiverad kan du ignorera aktiveringsmeddelandet. I de flesta fall försvinner felmeddelandet och din Windows-dator kommer att aktiveras automatiskt så snart aktiveringsservrarna Microsoft kommer att vara tillgänglig igen.(Microsoft)

Hur länge kan du använda en oaktiverad Windows 10?

PC-användare kan köra Windows 10/11 på din enhet avaktiverad och utan några begränsningar inom en månad efter installationen. Men efter den 30-dagars respitperioden träder användarbegränsningarna i kraft.

Hoppas(Hoppas) du kommer att tycka att detta inlägg är informativt och användbart!

Relaterat felmeddelande(Relaterat felinlägg) : Ogiltig produktnyckel eller version matchar inte – Kod aktiveringsfel(Aktiveringsfel) 0xC004E016, 0xC004F210, 0xC004F034 och 0xC004F00F.

PC-användare efter en uppgradering till Windows 11 eller Windows 10 från en gammal version/byggnad kan stöta på aktiveringsfelkoden 0xc004f034 på sin enhet. I det här inlägget ger vi de mest lämpliga lösningarna på detta problem. Du kan se det här felet om du angav en ogiltig produktnyckel eller en produktnyckel för en annan version av Windows.

Windows aktiveringsfelkod 0xc004f034

Felbeskrivningen indikerar följande;

Programvarulicenstjänsten rapporterade att licensen inte kunde hittas eller var ogiltig.

Felkoden betyder vanligtvis att användaren angett fel licensnyckel eller i de flesta fall är Microsoft Activation-servrarna översvämmade med förfrågningar, därför upptagna och oförmögna att autentisera datorn i aktiveringskön.

Windows aktiveringsfelkod 0xc004f034

Om du står inför den här Windows-aktiveringsfelkoden 0xc004f034 ​​måste du först se till att du använder rätt licensnyckel för din Windows-version. Om du är det och du fortfarande ser felet kan du prova våra rekommenderade lösningar nedan i ingen speciell ordning och se om det hjälper till att lösa problemet.

 1. Kör aktiveringsfelsökaren
 2. Skapa och kör aktiveringsskript manuellt
 3. Rensa innehållet i SoftwareDistribution-mappen
 4. Inaktivera AV/brandvägg tillfälligt
 5. Prova telefonaktivering

Låt oss ta en titt på beskrivningen av den involverade processen för var och en av de listade lösningarna.

1]Kör aktiveringsfelsökaren

Det första som rekommenderas att försöka i ett försök att lösa felet är att köra den inbyggda aktiveringsfelsökaren för Windows PC. Om verktyget inte hjälpte kan du prova nästa lösning.

2]Skapa och kör aktiveringsskript manuellt

Den här lösningen kräver att du skapar och kör ett aktiveringsskript/batchfil på din Windows 10/11-enhet för att tvinga fram aktivering. Här är hur:

 • Se till att din Windows-dator har en stabil internetanslutning och att du inte har anslutningsproblem.
 • Tryck Windows-tangent + R för att anropa dialogrutan Kör.
 • I dialogrutan Kör skriver du och trycker på Enter för att öppna Anteckningar.
 • Kopiera och klistra in syntaxen nedan i textredigeraren.
@echo off
:loop
cscript /nologo slmgr.vbs /ato
if errorlevel 0 goto end
goto loop
:end
echo Activation was successful. Press any key to close this window.
pause>nul
exit
 • Spara filen (helst på skrivbordet) med ett namn och lägg till .fladdermus filtillägg-t.ex.; och på Spara som typ box välj Alla filer.
 • Navigera nu till platsen där du sparade skriptet och kör batchfilen med administratörsbehörighet (högerklicka på den sparade filen och välj från snabbmenyn).

Om din enhet fortfarande är oaktiverad efter detta, prova nästa lösning.

3]Rensa innehållet i SoftwareDistribution-mappen

Vissa PC-användare rapporterade att detta fungerade för dem.

Denna lösning kräver att du rensar innehållet i mappen Software Distribution och sedan kontinuerligt klickar på aktivering knappen på aktiveringssidan i appen Inställningar. Om felet fortfarande är olöst, fortsätt med nästa lösning.

4]Inaktivera AV/brandvägg tillfälligt

Om du har installerat säkerhetsprogram från tredje part på din Windows-dator kan programvaran störa aktiveringsprocessen. Om det är fallet för dig kan du tillfälligt inaktivera AV/brandväggen, och när aktiveringen är framgångsrik, aktivera systemskyddet igen.

Beroende på vilken säkerhetsprogramvara du har installerat kan du hänvisa till bruksanvisningen. I allmänhet, för att inaktivera ditt antivirusprogram, lokalisera dess ikon i meddelandefältet eller systemfältet i aktivitetsfältet (vanligtvis i det nedre högra hörnet av skrivbordet). Högerklicka på ikonen och välj alternativet för att inaktivera eller avsluta programmet.

5]Prova telefonaktivering

Som en sista utväg kan du aktivera Windows via telefon.

Det är allt!

Varför är mitt Windows 10 plötsligt inte aktiverat?

Det här problemet är vanligtvis Microsoft Activation-serverrelaterat och absolut ingen anledning till alarm. Så, om du märker att din äkta och aktiverade Windows 10/11 helt enkelt visar att den inte är aktiverad, kan du ignorera aktiveringsmeddelandet. I de flesta fall försvinner felmeddelandet och din Windows-dator kommer att aktiveras automatiskt så snart Microsofts aktiveringsservrar blir tillgängliga igen.

Hur länge kan du använda Windows 10 oaktiverat?

PC-användare kan köra Windows 10/11 på sin enhet oaktiverad och utan några begränsningar i en månad efter installationen. Men när 30 dagars frist har gått träder användarbegränsningarna i kraft.

Hoppas du tycker att det här inlägget är informativt och användbart!

relaterat felinlägg: Ogiltig produktnyckel eller version matchar inte – Aktiveringsfelkod 0xC004E016, 0xC004F210, 0xC004F034 och 0xC004F00F.

Relaterade Artiklar

Back to top button